Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bespravni graditelji iz Rogoznice, koji su prije dva dana ispred zgrade Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti počeli štrajk glađu protiv rušenja te za dobivanje suglasnosti za legalizaciju 2500 bespravno izgrađenih kuća u Rogoznici, odlučili su ga privremeno prekinuti.


Kako su danas priopćili, odlučili su i ponovno se aktivno uključiti u rješavanje problema oko donošenja prostornog plana. 

Vezani članci Posljedice potresa u Zagrebu Opasnost prijeti s krovova: Što se smije odmah popravljati bez ikakvih dozvola? Inženjeri upozoravaju - 550 zgrada označeno je kao crveno Morski crvi (Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL) Znanstvenica o neobičnim životinjama duž naše obale: “Sve ih je više! Jao onome tko dodirne vatrenog crva!"

Na to su se odlučili, kako ističu u priopćenju, "zbog novih aktivnosti koje su u rješavanju složene situacije oko izrade prostorno-pravne regulative poduzeli Ministarstvo graditeljstva i Županijski zavod za prostorno uređenje Šibensko-kninske županije.

Razlozi za odustajanje od štrajka glađu su i parlamentarni izbori i zdravlje 19-orice štrajkaša.

"Smatramo da smo dosadašnjim radom uspjeli upoznati širu javnost, institucije i tijela te očekujemo da dalje nećemo ostati usamljeni", navodi se, među ostalim, u priopćenju.