Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bespravni graditelji prestaju sa štrajkom glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bespravni graditelji iz Rogoznice, koji su prije dva dana ispred zgrade Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti počeli štrajk glađu protiv rušenja te za dobivanje suglasnosti za legalizaciju 2500 bespravno izgrađenih kuća u Rogoznici, odlučili su ga privremeno prekinuti.

Kako su danas priopćili, odlučili su i ponovno se aktivno uključiti u rješavanje problema oko donošenja prostornog plana. 

Pročitajte i ovo Carcharodon carcharias ZAŠTIĆENA VRSTA Kod Rogoznice ulovili zaštićenu veliku bijelu psinu, prodali je restoranu Rogoznica - 1 NEDOSTAJE RADNIKA Nautički turizam cvjeta: U marine dolaze brojni gosti, ali tu je i jedan veliki problem

Na to su se odlučili, kako ističu u priopćenju, "zbog novih aktivnosti koje su u rješavanju složene situacije oko izrade prostorno-pravne regulative poduzeli Ministarstvo graditeljstva i Županijski zavod za prostorno uređenje Šibensko-kninske županije.

Razlozi za odustajanje od štrajka glađu su i parlamentarni izbori i zdravlje 19-orice štrajkaša.

"Smatramo da smo dosadašnjim radom uspjeli upoznati širu javnost, institucije i tijela te očekujemo da dalje nećemo ostati usamljeni", navodi se, među ostalim, u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene