Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bespravni graditelji podnijeli kaznenu prijavu protiv Kosor i Dropulić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bespravni graditelji okupljeni u Udruzi za razvoj Rogoznice i Nezavisnoj listi Ivana Nikolića podnijeli su danas Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku kaznene prijave protiv ministrice Jadranke Kosor i ministrice Marine Matulović Dropulić.

Prijave su podnijeli zbog, kako su kazali na konferenciji za novinare u Šibeniku, sporosti institucija u rješavanju problema legalizacije njihovih kuća te zbog opstruiranja donošenja prostornog plana Šibensko-kninske županije i općine Rogoznica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom Slika nije dostupna MZOPUIG: SDP-ove kaznene prijave su politikantstvo

Također su najavili i štrajk glađu koji će započeti u Zagrebu u
ponedjeljak u 12 sati pred zgradom Ministarstva branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti, a koji će, kako su kazali, trajati sve dok se ne legaliziraju njihove kuće ili dok ne umru od gladi.

"Posjedujemo rješenje, odnosno sanacijski razvojni plan za 2 500 nelegalno sagrađenih objekata koji je izradila struka, ministrice su bile na sastancima i svi su to prihvatili, ali rokovi prolaze. Rješenje nije usvojeno, prostorni planovi nisu doneseni i zato smo spremni štrajkati do smrti", rekao je Ivan Nikolić, nositelj Nezavine liste koja nakon prijevremenih lokalnih izbora sudjeluje u novoj rogozničkoj vlasti.

Još u rujnu prošle godine, objasnio je jedan od članova udruge Ante Jurić, podignuta je kaznena prijava protiv tadašnjih čelnika općina Rogoznica zbog malverzacija i kočenja donošenja prostornog plana te općine, te je ona sada dopunjene novim imenima.

Osim ministrica Kosor i Matulović Dropulić, prijave su podnesene i protiv šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, ravnatelja Zavoda za prostorno planiranje Šibensko-kninske županije Damira Lučeva, predsjednika županijskog HDZ-a Ante Kulušića te rogozničkog poduzetnika Franje Pašalića.

Iako je bilo dogovoreno da se županijski prostorni plan donese do rujna ove godine, a do kraja prosinca rogoznički, ništa još nije napravljeno, tvrde u Udruzi za razvoj Rogoznice te strahuju da će stupanjem na snagu novog Zakona o prostornom uređenju i gradnji cijelo rogozničko područje na kojem se nalaze njihove kuće biti proglašeno pašnjakom. 

Upravo to nekima odgovara jer će jeftino kupiti atraktivna
zemljišta, pa će kasnije to područje opet prenamijeniti u građevinsko, ističu rogoznički bespravni graditelji.

Ministricu Kosor pak kazneno su prijavili jer ju je premijer ovlastio da bude koordinatorica u dogovorima s bespravnim graditeljima, od kojih su mnogi i hrvatski branitelji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene