Nakon središnje Hrvatske, ugovore o dodjeli potpora za pokretanje poslovanja potpisalo je i 163. Slavonaca. Krajem veljače isto čeka i Dalmatince.

Galerija


Dvadesetdevetogodišnji Damir Katić iz okolice Osijeka svoje gospodarstvo ubacuje u novu brzinu. Obiteljski OPG Damir je preuzeo prije dvije i pol godine, a trenutno se bave tovom junadi i ratarstvom.

Vezani članci Berba jabuka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kila jabuka za 2,5 kune? Itekako je istina, a evo i voćnjaka u kojem to možete sprovesti i u djelo Slika nije dostupna Štete od suše premašit će milijardu kuna: "Nitko ne može očekivati da će država pokrivati troškove"

Damir se prijavio se na mjeru 6.1.1. iz Programa ruralnog razvoja i prošao. ''Namjenili smo za modernizaciju mehanizacije, za proširenje bokseva i povećanje kapaciteta proizvodnje'', kazao je Katić.

Ugovor o bespovratnih 372.000 kuna potpisalo je ukupno 163. mahom mladih slavonskih poljoprivrednika.

Za pokretanja poslovanja te ulaganje u nepoljoprivredne djelatnosti, u pet slavonskih županija stiže ukupno 58,8 milijuna kuna. ''Taj novac mi pomaže da ostanem u Hrvatskoj, da ne idemo nigdje van. Radim na svojoj zemlji, na svom poljoprivrednom zemljištu, sa svojim roditeljima'', istaknula je mlada poljoprivrednica Milana Salva iz Vinkovačkih Banovaca.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić najavljuje daljnje potpore mladim poljoprivrednicima, kojih je, kaže, sve više. ''Iz godine u godinu imamo sve više mladih poljoprivrednika upisanih u upisnik. Imamo tisuću više nego prijašnjih godina i to je za mene budućnost hrvatske poljoprivrede'', rekao je ministar.

U Slavoniji će ostati i Damir koji će uz nove traktore kupiti i dvostruko više teladi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr