Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Tatjana Holjevac i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić simbolično su pustili u rad besplatni bežični Internet u zoni Trga bana Jelačića, surfajući u Gradskoj kavani po službenoj stranici Grada Zagreba (www.zagreb.hr.).


"U bilo kojoj kavani na Jelačić placu građani će od danas, uz uobičajeno čitanje dnevnih novina, moći putem laptopa ili mobitela, doći do svježih i besplatnih informacija o Gradu Zagrebu", rekla je skupštinska predsjednica Tatjana Holjevac.

Vezani članci Slika nije dostupna Osijek: Besplatno posudite bicikl i provozajte se gradom Slika nije dostupna Od sljedeće godine: Besplatan prijevoz za srednjoškolce

Gradonačelnik Bandić je naglasio kako se tu radi o još jednoj usluzi građanima, a ne o ulaženju Grada u telekomunikacijski biznis. "Grad ne misli biti novi operater", dodao je.

Članovi podružnice Zagrebačkog holdinga, Zagrebački digitalni grad, osmislili su i realizirali bežični Internet koji, među ostalim, omogućuje besplatni uvid u Internet stranice Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba s najnovijim informacijama o kulturnim i društvenim sadržajima, turističkoj ponudi te gospodarskim stranicama, informacijama o tramvajskom, autobusnom, željezničkom prijevozu i slično.

Riječ je o prvom gradskom inteligentnom "Hot spot-u", gdje se prilikom pristupa Internetu automatski otvara web stranica bez potrebe za dodatnim upisivanjem korisničkog imena i lozinke, što je do sada bila uobičajena praksa u sličnim rješenjima.

Mreža podržava istovremeno spajanje do 150 korisnika, rekao je voditelj podružnice Marijan Gržan. U projekt je uloženo 20 tisuća kuna.