Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Besplatne bilježnice zagrebačkim osnovnošolcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici zagrebačkih osnovnih škola dobit će besplatno pakete bilježnica za sve nastavne predmete u akciji "Plavog radija" koja se provodi već drugu godinu zaredom, priopćeno je danas s tog radija, uz obavijest roditeljima da svojim osnovnoškolcima ne trebaju sami kupovati bilježnice i izlagati se bespotrebnom trošku.

U priopćenju stoji da će 4. rujna, na prvi dan škole, u 128 zagrebačkih osnovnih škola svakog učenika, zajedno s udžbenicima, dočekati i poklon-paketi bilježnica. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SLUČAJ GDJE SE OBITELJ ŠTITI OD DUGE Burne reakcije zbog darovanih bilježnica: "Radi se o ratnoj ikonografiji koja potiče etničku mržnju", "Ne vidimo ništa sporno" Slika nije dostupna Gašenje kultnog radija Kraj Stojedinice: Vijeće za elektroničke medije koncesiju dodijelilo radiju osnovanom prije tri mjeseca

Akcijom, u kojoj će biti darovano oko 560.000 komada besplatnih bilježnica za više od 63.500 učenika, "Plavi radio" se pridružuje Gradu Zagrebu koji daje besplatne udžbenike. 

Podjelu udžbenika i bilježnica prošloga je tjedna započeo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u OŠ "Mate Lovrak". 

Podjela bilježnica, osim humanitarnog, ima i edukativni karakter jer taj projekt daje doprinos "Akcijskom planu suzbijanja zloporabe opojnih droga" i "Programu promicanja zdravlja u Gradu Zagrebu". 

Naime, na unutarnjoj strani korica svake bilježnice od 5. do 8. razreda otisnut je sadržaj, prilagođen osnovnoškolskom uzrastu, koji govori o štetnosti i zloporabi opojnih droga, prevenciji ovisnosti i važnosti zdravog života. 

"Plavi radio" je za "izuzetno vrijedan edukativni dar za učenike osnovnih škola grada Zagreba" primio zahvalu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport. 

Partneri su na projektu, čija je vrijednost 800.000 kuna, Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb i "Cedevita kids", koja se ove godine uključila u projekt sufinancirajući bilježnice od 1. do 4. razreda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene