Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan Grada Zagreba

Bernardić: Želimo građanima bolji i dinamičniji Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik zagrebačkog SDP-a i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić čestitao je u nedjelju građanima njihov dan, Dan grada Zagreba, 31. svibnja, Dan Majke Božje od Kamenitih vrata te im poželio bolji grad, a to znači, kako je rekao, bolji život za sve njih.

"Želio bi da Zagreb postane grad u kojem se događa razvoj. Na žalost, grad Zagreb se usporio u zadnjih godina, a to nije dobro. Želimo građanima Zagreba prije svega bolji i dinamičniji grad, jer bolji i dinamičniji grad znači više radnih mjesta, više perspektive za mlade, više perspektive za sve i bolji život za sve građane grada Zagreba", istaknuo je Bernardić na konferenciji za novinare koju je zagrebački SDP održao u Gradskoj skupštini prije svečane skupštinske sjednice u povodu Dana grada.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Inače, konferencija je sazvana u povodu predstojeće redovne sjednice Gradske skupštine koja će se održati 2. lipnja. Bernardić se istaknuo je da je SRC Svetice najvažnija točka koja će se naći na toj skupštinskoj sjednici te ocijenio da "saga" o tome traje godinu i pol dana.

"U tih godinu i pol dana na raspolaganju Gradskoj upravi su bili svi instrumenti - cijela Gradska uprava, skupštinska većina, no do danas zapravo nije napravljeno praktički ništa da se ta investicija pokrene", ocijenio je Bernardić te dodao da u ugovoru koji dolazi na Gradsku skupštinu već imaju najavu aneksa ugovora.

General Markač postao počasni građanin Zagreba

"Kad u ugovoru imate najavu aneksa ugovora to znači da ni sami ne znate što ćete u drugom dijelu investicije htjeti, odnosno moći realizirati", ustvrdio je. Rekao je da su na sjednici skupštinskog Odbora za kontrolu tražili odgovore na pitanja, ali ih do danas nisu dobili.

Istaknuo je i da Hrvatski nogometni savez (HNS) nije dostavio "dokumentaciju pogodnu za izdavanje odobrenja za građane, a što je prema odluci morao" te rekao da je "to suprotno odluci o davanju u zakup sportskih građevina".

Pokazao je novinarima troškovnik koji je priložen ugovoru oko SRC Svetice te rekao da u njemu piše "troškovnik elektro-instalacija adaptacije stare zgrade Croatia osiguranja". Bernardić je rekao da to samo znači da je to pripremljeno navrat-nanos, da je potpuno nepripremljeno te da iz toga nisu izbrisali svari koje su trebali. Ustvrdio je da se cijelom projektu pristupilo izrazito neozbiljno.

Bernardić je poručio da SDP podržava investiciju, ali potpuno transparentnu i onu koja ima korist za građane Zagreba, za sportske klubove u gradu i za one koji svojim sredstvima financiraju gradski proračun. Za promjene u Nadzornom odboru Zagrebačkog holdinga rekao je da su "u stručnom smislu korak nazad".

"Naš stav je jasan - politika mora ići van iz Zagrebačkog holdinga jer to je jedini način da Zagrebački holding počne funkcionirati normalno, da riješi probleme i sva dugovanja i da ispostavlja uslugu kvalitetniju i po istoj cijeni za sve građane grada Zagreba", rekao je.

Upitao je kako su ti ljudi iz Nadzornog odbora dvije godine mandata valjali, a sada odjednom preko noći, više ne valjaju. "Možemo samo zaključiti da se možda dvije godine radilo krivo", rekao je Bernardić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene