Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beograd: Suđenje za Ovčaru i dalje bez nazočnosti javnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponovljeno suđenje optuženima za ratni zločin na Ovčari u studenome 1991. godine, kada je strijeljano više od 200 hrvatskih zarobljenika, nastavljeno je i danas u Specijalnom sudu u Beogradu bez nazočnosti javnosti, saslušanjem svjedoka-suradnika Spasoja Petkovića.

Petković, za kojega su sudski vještaci ocijenili da je u cijelosti sposoban za rasuđivanje, unatoč tvrdnjama optuženih i njihovih branitelja da je neubrojiv, jedan je od dvojice svjedoka-suradnika tužiteljstva na čijim se iskazima zasniva optužnica. On je u prvostupanjskom postupku teško teretio većinu okrivljenih prozivajući ih imenom i prezimenom i do potankosti opisujući njihovo učešće i ulogu u stravičnim događajima, maltretiranju i strijeljanju oko 200 hrvatskih zarobljenika u blizini Vukovara.

Pročitajte i ovo Masovno ubojstvo u Mladenovcu kod Beograda - 3 Mještani šute "Možda je Božja kazna!": Policija ispituje što se dogodilo s kućom ubojice iz Mladenovca Muškarac osumnjičen za otmicu priveden u zgradu Županijskog državnog odvjetništva - 3 Na parkiralištu u Petroviji Proširena istraga protiv 60-godišnjaka koji je oteo ženu u Istri: Poznato za što ga se tereti

Ponovljeni proces optuženima za ubojstvo više od 200 zarobljenih Hrvata na Ovčari počeo je u ožujku, nakon što je Vrhovni sud Srbije, potkraj 2006., ukinuo prvostupanjsku presudu kojom je petnaestoro optuženih proglašeno krivima za zločin i osuđeno na višegodišnje zatvorske kazne, dok je dvoje oslobođeno krivnje.

Svi optuženi su na početku ponovljenog suđenja, 13.ožujka odbacili krivnju za sudjelovanje u ratnom zločinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene