Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korekcija cijena

Benzini od ponoći lipu skupljli, dizeli za osam lipa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijene motornih benzina na Ininim benzinskim postajama od noćas su povećane za jednu lipu, dok su cijene dizelskih goriva više za sedam ili osam lipa - dizel, plavi dizel i lož ulje poskupili su za osam lipa, a eurodizel za sedam lipa po litri.

Prema cjeniku koji je Ina noćas objavila na svojim web stranicama, eurosuper 95 u idućih tjedan dana prodavat će se po cijeni od 7,94 kune po litri (do sada 7,93 kune). Nova cijena supera 95 je 7,84 kune (do sada 7,83 kune), a super plus 98 prodaje se po 8,01 kunu za litru (do sada osam kuna). Dizel je poskupio za osam lipa, na 7,22 kune (do sada 7,14 kuna), kao i plavi dizel čija je nova cijena 4,19 kuna (do sada 4,11 kuna) te lož ulje s novom cijenom od 4,64 kune (do sada 4,56 kuna).

Pročitajte i ovo Mladi luk Sve skuplja Koliko će koštati ovogodišnja uskrsna košarica? "Kad preračunam u kune, to je puno. Ali tko voli, nek' izvoli" Slika nije dostupna Diferencirane cijene Od ponoći na autocestama skuplje gorivo

Eurodizel je poskupio za sedam lipa pa je njegova nova cijena 7,35 kuna po litri (do sada 7,28 kuna). Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata i to početkom svakog tjedna s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena 3,5 posto. Korekcija cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene