Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pad cijena

Benzin ispod 9 kn prvi put od prosinca 2010. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Litra eurosupera 95 u utorak je pala za 31 lipu i sada stoji 8,80 kuna na Ininim, Tifonovom i Petrolovim benzinskim postajama, dok je Croduxovim za tri lipe skuplja.

Cijene benzina na benzinskim crpkama u Hrvatskoj prvi su put nakon prosinca 2010. godine manje od devet kuna, pokazuju podaci portala cijenegoriva.info.

Pročitajte i ovo Ilustracija Požurite na pumpu Vlada donijela odluku: Od utorka rastu cijene goriva Benzinska crpka loša vijest Novi udarac po džepu za vozače: Od utorka poskupljuje gorivo

Prema informacijama tog portala, litra eurosupera 95 u utorak je pala za 31 lipu i sada stoji 8,80 kuna na Ininim, Tifonovom i Petrolovim benzinskim postajama, dok je Croduxovim za tri lipe skuplja.

U posljednjih osam tjedana litra eurosupera 95 pojeftinija je za 1,39 kuna pa je prosječni spremnik od 50 litara od početka listopada jeftiniji za 69,5 kuna. Od srpnja, taj je spremnik jeftiniji čak 117 kuna.

Vlada objavila cijelu listu: Pogledajte rezultate testa kvalitete goriva u Hrvatskoj

Vozači koji koriste eurodizel imaju također razloga za zadovoljstvo. Cijena litre tog goriva pala je za 27 lipa. Na Ininim, Tifonovim, Croduxovim i Petrolovim postajama stoji 8,47 kuna. To je ujedno i najniža cijena te vrste goriva od veljače 2011. godine.

Zbog ovog pada cijene, prema izračunu portala cijenegoriva.info, vozači koji koriste eurodizel u utorak plaćaju prosječni spremnik od 50 litara 61 kunu manje nego na početku ovog vala pojeftinjenja. Od srpnja, taj isti spremnik plaćaju 92,5 kune manje.

'To su podmetanja i laži koje ćemo pobiti sudskim putem!'

Nakon tri tjedna rasta cijena autoplina također je pala. Na Ininim i Petrolovim postajama niža je za 16 lipa i stoji 4,26. Cijena litre loživog ulja pala je za 25 lipa i sada stoji 4,78 kuna na Ininim postajama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene