Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pale na prijevaru

Benediktinke prekršile pravilo, izašle van pa 'opljačkane' za 15.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Benediktinke iz šibenskog samostana Sv. Luce prevarene su za 15.000 kuna.

Sve je započelo pozivom 'službenice' iz bečke banke koja je benediktinkama iz samostana Svete Luce rekla da će ih spojiti s 'gospođom Karmen iz Beča' koja je emotivno vezana za šibensku crkvu te da im želi donirati 280.000 eura.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Benediktinke su joj dale broj žiro računa i čekale uplatu. Nakon sat vremena Karmen je nazvala u samostan i rekla im da novci samo što nisu sjeli, ali da postoji jedan problem. Karmen im je rekla da ima bolesnog brata u Zagrebu, ali da mu zbog blokade računa ne može poslati novce.

Benediktinke su joj odmah rekle kako one imaju 15.000 kuna koje mogu poslati što su, nažalost, i učinile. Zanimljivo je da one prema svom zavjetu iz samostana izlaze samo u prijekoj potrebi, a čak im i hranu dostavljaju kako ne bi izlazile. Jedna od njih tako je u kutiju stavila 15.000 kuna, par čokoladica, kekse i kavu, otišla do autobusnog kolodvora i autobusom poslala paket za Zagreb.

Na zagrebačkom kolodvoru bogati paket je primila neka nepoznata osoba, Karmen se više nije javljala, a novci nisu nikad sjeli na račun benediktinki. Cijela prijevara dogodila se u 11. mjesecu prošle godine, a ovog tjedna je uhićen muškarac iz Zaprešića koji je na čelu cijele prevare. Karmen i navodna službenica iz banke još nisu otkrivene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene