Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Elementarna nepogoda

Bednja: Nova klizišta 'napravila' 2,5 milijuna kuna štete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinska je županija zbog klizišta u proteklih nekoliko godina u Bednji šest puta proglasila elementarnu nepogodu.

Zbog obilnih kiša i snijega u protekla dva mjeseca, nastalo je deset novih klizišta sa štetom oko dva i pol milijuna kuna na području općine Bednja, pa je varaždinski župan Predrag Štromar proglasio elementarnu nepogodu.

Pročitajte i ovo Poplava Neretva - 4 nakon obilne kiše Zbrajaju se štete na jugu zemlje, izlila se Neretva: "Otišao nam je sav namještaj, voda je bila i do pola metra" Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta

'Klizišta su izazvala uništavanje lokalnih i županijskih cesta, a postoji i prijetnja urušavanja stambenih objekata i gospodarskih zgrada', rekao je župan Štromar.

>> Zagađenje Bednje u dužini nekoliko kilometara

Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda je 14. prosinca procijenilo, a Županijsko povjerenstvo prije dva dana potvrdilo, da će za sanaciju klizišta biti potrebno dva i pol milijuna kuna. Za hitnu sanaciju prohodnosti putova potrebno je 200.000 kuna.

Evidentirano 64 klizišta u Bednji

'Od Vlade će se tražiti hitna pomoć za najugroženija mjesta na kojima je onemogućeno normalno kretanje i život stanovništva', najavio je Štromar.

U općini Bednja, prije ovih zadnjih, evidentirana su 64 klizišta koja su djelom sanirana u ovoj godini sa 16 milijuna kuna iz državnog i općinskog proračuna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene