Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Domjenak kod predsjednika

Bebića nisu zvali na Predsjedništvo HDZ-a pa je jedini došao kod Josipovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na domjenku kod predsjednika Ive Josipovića okupili su se državnici te ljudi iz kulturnog, sportskog i vjerskog života - njih čak 1.200.

Na Josipovićev domjenak došli su ministri na odlasku, Ivan Domagoj Milošević, Davor Božinović i Martina Dalić, novi mandatar Zoran Milanović, ali i Luka Bebić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari" Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

Premijerka Jadranka Kosor i ostali članovi iz vrha HDZ-a nisu došli jer su na sjednici Predsjedništva HDZ-a koja je počela u 12 sati. Bebić je rekao kako ga na Predsjedništvo HDZ-a nitko nije zvao. 'Za prijem kod predsjednika sam znao još od ranije i da sam morai birati između toga i Predsjedništva zasigurno bi mi domjenak bio na prvom mjestu', rekao je Bebić koji nakon sutrašnje konstituirajuće sjednice Sabora odlazi u mirovinu.

>> Pogledajte tko je sve došao na domjenak kod Josipovića

>> Bebić: Ako već netko mora, dobro da me mijenja Šprem

Domaćin, predsjednik Ivo Josipović u svom je govoru istaknuo da ima velika očekivanja od nove vlade i da očekuje preokret, nove mogućnosti i investicije te otvaranje radnih mjesta. Josipović je rekao i da očekuje ekonomski oporavak Hrvatske, a Milanović je rekao da te želje dijeli s predsjednikom.

Josipović je podsjetio na dobre stvari, na prvom mjestu spomenuo je zaključenje pregovora s EU, ali i napomenuo da je to uspjeh svih dosadašnjih vlada počevši od Račanove vlade koja je započela taj proces do vlade Jadranke Kosor koja je potpisala pristupni ugovor. Uspjeh je i intenzivna borba protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Prvi rezultati se vide, a o tome kakvi će biti konačni ovisi o presudama, rekao je Josipović te dalje naveo da smo napravili veliki iskorak na području slobode i prava građana te ukupno na zaštiti ljudskih prava i prava nacionalnih manjina.

Milanović: Današnji dan me podsjetio na djetinjstvo

Milanović je dodao da je svjestan da je pred njim veliki posao. Šef Kukuriku koalicije je spomenuo i da je danas najkraći dan u godini što ga je podsjetilo na djetinjstvo i 'Priče iz davnine' Ivane Brlić Mažuranić, te slavensku mitologiju po kojoj se mjesec prosinac tako zove, zato jer sunce prosi da ide van, a dani postaju sve dulji.

'Nadam se da će ovaj dan za Hrvatsku biti dulji, sunčaniji i bolji', kazao je Milanović. Na novinarska pitanja o tome opstruira li se pozicioniranje Jadranke Kosor kao potpredsjednice Sabora, Milanović je rekao da to nije istina. (I.P.M./ A.E./ Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene