Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bilateralni sastanci

Bebić i Pusić s dužnosnikom češkog Senata: Česi prate završetak pregovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sastao se s predsjednikom Odbora za europska pitanja Senata Češke Republike Janom Bauerom, koji boravi u radnom posjetu Hrvatskom saboru.

Razgovarali su o završetku pristupnih pregovora Hrvatske s EU-om i proširenju bilateralne suradnje Hrvatske i Češke na regionalnoj razini, priopćio je Ured za odnose s javnošću Hrvatskog sabora. 'Češka u punoj mjeri podržava ulazak Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije. Hrvatska i Češka dijele mnoge sličnosti, koje nas povezuju. To je i razlog zašto češka javnost vrlo zainteresirano prati završnu fazu hrvatskih pristupnih pregovora', rekao je Bauer.

Predsjednik Sabora je izrazio uvjerenje da je 'Hrvatska nakon dugih i teških pristupnih pregovora s Europskom unijom nadomak njihovu završetku.' 'Vjerujem da je i Hrvatski sabor svojim zakonodavnim aktivnostima tijekom tog procesa dao izniman doprinos', rekao je Bebić. Zahvalio je Baueru na dosadašnjoj podršci Češke Hrvatskoj na njenom putu u EU i pozdravio proširenje dobre bilateralne suradnje dviju zemalja na regionalnoj razini, a u okviru Regionalnog partnerstva, Dunavske strategije te Višegradske skupine.

S Janom Bauerom se sastala i Vesna Pusić, predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU. bauer je rekao da Češka zna da su ovo presudni dani za Hrvatsku, posebice 24. lipnja, dan kada će se održati Međuvladina konferencija na kojoj će se donijeti odluka jesu li pregovori završeni. Izrazio je apsolutno potporu Češke i njezina parlamenta hrvatskim nastojanjima da u lipnju mjesecu zaključi pregovore sa Unijom.

Pusić je istaknula 'dobre jučerašnje vijesti iz Europske komisije, čija je potpredsjednica i povjerenica za pravosuđe Viviane Reding zadovoljna hrvatskim izvješćem o ispunjavanju mjerila za zatvaranje poglavlja 23. te preporuča povjereniku Fueleu zatvaranje poglavlja 23. prije ljeta ohrabruju'. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Malo u Areni, malo u Saboru HDZ iznajmio sabornicu europskim pučanima: Oporba tvrdi da su privatizirali Sabor, HDZ uzvraća - "Takva je praksa" Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tipična domaća priča Provjerili smo je li Hrvatska spremna za preuzimanje predsjedanja EU, evo što smo otkrili

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene