Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić opovrgnuo je novinske napise da je 2007. na trošak tamošnjeg hrvatskog veleposlanstva s obitelji boravio u SAD-u.


'Demantiram da je Neven Jurica, tadašnji hrvatski veleposlanik u SAD-u, podmirio putne troškove za mene i članove moje obitelji prema destinacijama Los Angeles i Cleveland', stoji u Bebićevu demantiju koji je novinarima u Saboru pročitala njegova glasnogovornica Marina Buntić Juričić.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Evo kako zaista žive radnici u Hrvatskoj! Slika nije dostupna Emocionalna prostitucija - posao koji cvate u razorenoj ekonomiji

Bebić potvrđuje da je kao tadašnji potpredsjednik Sabora 2007. službeno putovao u Los Angeles, te da je tom prigodom nazočio prijemu Michaela Antonovicha, supervizora petog okruga regije Los Angeles, kao i da je troškove leta podmirio Hrvatski sabor.

>> Jurica i Bebićevoj obitelji kupovao avionske karte službenom karticom

No, naglašava da je njegova supruga letjela na vlastiti račun, a njegova kćer, kao HDZ-ova tajnica za iseljeništvo, službeno na račun stranke. Istina je, dodaje Bebić, i da je tijekom tog službenog puta posjetio i hrvatske iseljeničke zajednice, i to na njihov poziv i u organizaciji hrvatskog veleposlanstva i generalnog konzulata.

Netočno je, pak, kaže, da je bio u Clevelandu, kako to navode mediji, jer taj grad, ističe, nikada nije posjetio ni on i članovi njegove obitelji. Bebićeva glasnogovornica Buntić Juričić novinarima je rekla da je Bebić posjetio više iseljeničkih zajednica, da je tom prilikom koristio razne vrste prijevoza, te da je sve to išlo na trošak Sabora i da za sve postoje računi. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju