Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inspekcija u bolnici

Bebi nakon operacije u Klaićevoj otkazala oba bubrega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović obišao je u KBC-u Zagreb bebu, kojoj su nakon nedavne operacije anomalije na mokraćno-bubrežnom sustavu, obavljene u Klaićevoj bolnici, otkazala oba bubrega, te je novinarima izjavio kako djevojčica čeka transplantaciju bubrega u Lyonu ili u Insbrucku.

Ministar zdravstva obišao je djevojčicu, a u kliniku u Klaićevoj poslao inspekciju. Nije zadovoljan njihovim objašnjenjem da je pri operaciji došlo do neželjenog ishoda. Operirao je dječji kirurg Zoran Bahtijarević. Je li pri zahvatu došlo do komplikacija ili je riječ o liječničkoj pogrešci, utvrdit će istraga. 'Nećemo brzati s izvješćem, moramo imati jasnu situaciju zbog čega je do neželjenog ishoda operacije došlo, i kada inspekcija završi s radom, bavijestiti ćemo o tome hrvatsku javnost', rekao je Milinović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bizaran slučaj Bebi odstranili rep dugačak 12 centimetara Slika nije dostupna 'Upropastili nam dijete' Iz bolnice šalju kući bebu bez bubrega?

Ministarstvo zdravstva, zajedno s Klaićevom bolnicom i KBC-om Zagreb u kontaktu je s inozemnim stručnjacima koji se bave transplantacijom bubrega kod male djece, a 16-mjesečnoj maloj pacijentici bubreg će biti transplantiran ili u Insbrucku ili Lyonu, rekao je Milinović. Dodao je da će to biti onda kada stručnjaci procijene da je najoptimalnije vrijeme, odnosno kada bude procijenjeno da je najveća mogućnost primanja novog bubrega.

Stanje 16-mjesečne djevojčice sada je stabilno, djevojčica je u procesu hemodijalize, a od sutra se priprema za peritonijsku dijalizu, koja se može provoditi i kod kuće, te bi uskoro trebala biti puštena kući, rekao je Milinović. 'Učinit ćemo sve da ova priča dobije happy and, u što sam uvjeren i unatoč situaciji u kojoj se nalazi mala pacijentica', poručio je.

Inspekcija u Klaićevoj bolnici

Inspekcija Ministarstva zdravstva upućena je u Klaićevu bolnicu no, kako je kazao, s izvješćem se ne želi brzati sve dok se ne dobije jasna slika, zbog čega je došlo do neželjenog ishoda operacije. Kada inspekcija, u čijem su sastavu dva dječja kirurga, nefrolog te predstavnik Hrvatske liječničke komore, obavi nadzor izvijestit ćemo javnost, obećao je Milinović dodajući kako ne vjeruje da će to biti u predstojeća dva-tri dana.

Najavio je također da će tijekom dana stupiti u kontakt i s roditeljima djevojčice koja čeka transplantaciju, te im osobno obećati pomoć hrvatskog zdravstvenog sustava i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje oko preuzimanja svih troškova liječenja. Operativni zahvat nad djevojčicom u Klaićevoj je bolnici obavio dječji kirurg dr. Zoran Bahtijarević, poznat i kao liječnik Hrvatske nogometne reprezentacije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene