BDP, Ilustracija
BDP, Ilustracija Foto: Igor Kralj/PIXSELL

BDP je u 2020. realno manji za 8,0 % nego u 2019. godini, podaci su Državnog zavoda za statistiku.


Prva procjena pokazuje da je BDP u 2020. realno manji za 8,0 % nego u 2019. godini, podaci su Državnog zavoda za statistiku. 

Vezani članci Zagrebačka tržnica Dolac - 2 Cijene divljaju: Objavljeno što je točno i za koliko poskupjelo, ovakvu inflaciju nismo imali još od 2013. godine Kune, ilustracija (Foto: Pixsell,Igor Kralj) Najveći rast od izbijanja krize: BDP u Hrvatskoj porastao više od prosjeka Europske unije

U većini kategorija BDP-a s rashodne strane vidljiv je realan pad, osim u potrošnji države, bruto investicijama u fiksni kapital i izvozu roba. 

Na pad BDP-a utjecao je znatan pad realne dodane vrijednosti u djelatnosti trgovina na veliko i na malo, prijevoz i skladištenje, smještaj, priprema i usluživanje hrane.

Datum objavljivanja prve procjene BDP-a za prvo tromjesečje 2021. jest 28. svibnja 2021.

Revidirani podaci odnose se na razdoblje od prvog tromjesečja 2017. do četvrtog tromjesečja 2020., a najveće promjene nastale su 2020., stoga je DZS objavio revidirana tromjesečja za 2020.

Detalje potražite OVDJE 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju