Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Slavensko srce i mediteranska duša'

BBC: Hrvatskoj kvaliteta turizma važnija nego Crnoj Gori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska svojom turističkom ponudom postaje za zapadnjake zemlja koja se mora posjetiti.

Zemlja koja se često našla pod raznim čizmama, od Otomanske, Habsburške, nacističke pa socijalističke, Hrvatska savršeno kombinira slavensko srce i mediteransku dušu, piše BBC.

Pročitajte i ovo Turisti u Veneciji Smanjit će gužve? Ovo je prvi grad u svijetu koji turistima naplaćuje ulaz: Pogledajte kolike su kazne za švercere Hrvatska na sajmu - 1 svečano otvorenje Hrvatska zemlja partner na turističkom sajmu u Zurichu: "Pokušati ćemo ih uvjeriti da je Hrvatska još bliža nego što je bila"

Obala je to dugačka 1,778 kilometara koju prati tisuće otoka, a obasjava ju više od 300 sunčanih dana u godini. Događaju itekako pridonosi svježa riba, hobotnice i drugi plodovi mora.

Planine, vodopadi i jezera

Hrvatska je zemlja bogata krševitim planinama, zapanjujuće lijepim jezerima i vodopadima. Ističu tradiciju maslinarstva i vinarstva. Glavni grad Zagreb ima bogat kulturalni sadržaj i zanimljiv noćni život. BBC Istru opisuje kao novu Toskanu gdje se vila s bazenom može kupiti za manje od 350 000 eura i gdje rastu tartufi.

Britanski portal našu obalu opisuje kao mjesto koje se nalazi u fokusu stranih kupaca nekretnina. Posebno se spominje  Makarska, a suprotna situacija nalazi se u Dubrovniku gdje se jedva što može naći ispod milijun eura.

Preporuka: Strani kupci unajmite odvjetnika!

BBC zaključuje i hvali našu državu što ne želi prekomjernu izgradnju obale, za razliku od susjedne Crne Gore. Naglašavaju kako su hrvatski zakoni u pogledu dobivanja vlasništva i izgradnje nekretnina mnogo konzervativniji od onih u Crnoj Gori.

Ipak, upozoravaju da bi strani kupci nekretnina u RH unajmiti odvjetnika za rješavanje dokumentacije, zbog činjenice da je  pitanje vlasništva u velikom broju slučajeva neriješeno. 'Cilj je da Hrvatska zadrži posebnu kvalitetu koja u prvom redu privlači njezine goste', zaključuje na kraju autor teksta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene