Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Institucije imaju drugu priču

BBB umanjuju slučaj: Ma to je bezveze, neki Armenac se pravio pametan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski navijači ponovno su poslali ružnu sliku u svijet.

Tijekom leta iz Ukrajine u gruzijski Tbilisi dvojica Bad Blue Boya prvo su verbalno, a potom i fizički napala jednog putnika zbog čega je kapetan umalo prizemljio avion.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Još jedna u nizu Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim Stigli BBB - 2 Ukupno pušten 91 BBB Iz grčkih zatvora na slobodu izlazi još 16 hrvatskih navijača

Dvojica navijača deportirana su u Ukrajinu i BBB umanjuju slučaj dok institucije pričaju posve drugu priču. Desetorica BBB-a krenula su bodriti hrvatsku nogometnu reprezentaciju i na letu iz Ukrajine u Gruziju verbalno i fizički sukobili su se s jednim putnikom. Čim su stigli na odredište policija je dvojicu deportirala.

Predsjednik kluba navijača Tomislav Glušić kaže kako zna o kojoj dvojici je riječ, ali da je to zanemarivo. 'Ja sam čuo da je neko naguravanje u vezi nekog mjesta ili zamjene mjesta. Noge netko ima dugačke, netko kratke i neki Armenac se pravio pametan, zapravo započeo se naguravati i, koliko ja znam, on je sankcioniran više nego ta dvojica naših navijača pa ne znam zašto se digla uopće takva galama. Bezveze, pa kažem vam da je bezveze i bez razloga, ali kad vi dođete u neku stranu zemlju onda vi nemate pravo glasa, znači prije će se slušati kad neki domaći čovjek nego vi. Dečki su sad u jednoj državi, vani u gradu. Nažalost nisu mogli proći kontrolu radi zanemarivog incidenta s jednim domaćim čovjekom zbog glupog razloga', objašnjava Glušić.

>> Zbog tučnjave u avionu deportirani hrvatski navijači

Kako neslužbeno doznajemo dvojac je navodno vrijeđao, a potom i napao gospodina s malim djetetom nakon čega im je zabranjen odlazak na utakmicu. O svemu je obaviješteno i Ministarstvo vanjskih poslova. 'Kako nije zatražena konzularna pomoć, nisu postojale osnove za daljnja postupanja pa tako nismo ni u mogućnosti komentirati detalje samoga incidenata', tvrdi glasnogovornik MVP-a Berislav Živković.

Sigurnosnim službama u zrakoplovnim kompanijama ovakve situacije nisu baš glupost i Hrvatska je definirala razine ugroze sigurnosti zračnog prometa. Prva je pušenje, druga je vrijeđanje putnika, treća je prijetnja smrću, dok je najopasnija kategorija pokušaj ulaska u kokpit, što se smatra otmicom. Scena iz Tbilisija spada u kršenje druge razine.

'U slučajevima ovakvih incidenata teško je donijeti odluku i kapetan na osnovi informacija koje dobiva od svojih kabinskih kolega odlučuje hoće li nastaviti let', objašnjava kapetan i direktor Trade Aira Marko Cvijin. Let za Tbilisi na kraju nije prekinut, no hrvatska policija je od Interpola zatražila obavijest o dvojici spornih navijača. Po novom Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima i prekršitelji koji incident naprave izvan domovine mogu biti kažnjeni što dosad nije bio slučaj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene