Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak okršaja

'Šeks je preuzeo ulogu imperatora'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boris Kunst iz HDZ-a i Arsen Bauk iz SDP-a bili su gosti Mislava Bage u Dnevniku Nove TV.

Nakon današnje burne sjednice Mandatno imunitetnog povjerenstva, SDP traži raspuštanje Sabora, a HDZ ni ne razmišlja o tome.

Pročitajte i ovo Josipa Krajinović i Arsen Bauk Bruse se detalji Hoće li se nastaviti rasipanje SDP-ove koalicije? Arsen Bauk otkrio je li postignut dogovor s Dalijom Orešković Arsen Bauk Dotaknuo se i Grbina Bauk otkrio kada će SDP predati svoje liste: "Kandidat za premijera ne postoji u hrvatskom pravnom poretku"

Boris Kunst iz HDZ-a tvrdi da njihova retorika nije bila žestoka te da njegovi stranački kolege poštuju visoki dom i kontroliraju se da retorika bude uljuđena. 'Napadnuti smo od strane SDP-a i drugih stranaka i strančica', rekao je.

Arsen Bauk, SDP-ov zastupnik, izjavio je da kada je premijerka Kosor najavila da će imperija uzvratiti udarac, Vladimir Šeks preuzeo je ulogu imperatora. 'Današnja sjednica bila je u njegovoj režiji, on je protuustavno i protuzakonito pokušao Željku Jovanoviću skinuti zastupnički imunitet', tvrdi Bauk.

'Zlodjelo može biti i verbalno'

Boris Kunst tvrdi da je Vladimir Šeks došao na sjednicu Povjerenstva kako bi rastumačio da zbog promjena zakona, zlodjelo može biti i verbalno i za to se može skinuti imunitet. 'Ako netko kaže da smo mi zločinačka organizacija, i to ponavlja, time je uvrijedio 220 tisuća članova. Za zlodjelo se ne može skrivati i iza imuniteta izgovarati uvrede', rekao je. 

Na upit namjerava li HDZ i dalje inzistirati na skidanju zastupničkog imuniteta Željku Jovanoviću, Kunst je odgovorio da se imunitet skidao i HDZ-ovim zastupnicima, pa ne vidi u čemu je problem da se skida i SDP-ovim.

SDP-ov zastupnik Bauk posjetio ga je da imunitet skida Sabor, a ne HDZ, te da HDZ u zadnje vrijeme u Saboru imam problema sa skupljanjem potrebnog kvoruma. 'Jasno je da Željko Jovanović mora birati riječi, on je tako i postupio, on je govorio o vrhu HDZ-a, ne o svih 220 tisuća članova, jasno je da nisu svi krali, ali je jasno da pojedinci jesu', pojasnio je. 

Na to ga je Boris Kunst podsjetio da je premijerka Kosor pokrenula da se razotkriju svi oni koji su sudjelovali u korupciji, a da SDP pod tepih gura koruptivna djela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene