Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Boris Kunst iz HDZ-a i Arsen Bauk iz SDP-a bili su gosti Mislava Bage u Dnevniku Nove TV.


Nakon današnje burne sjednice Mandatno imunitetnog povjerenstva, SDP traži raspuštanje Sabora, a HDZ ni ne razmišlja o tome.

Vezani članci Predsjednik HSS-a Krešo Beljak (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Idući tjedan u Saboru rasprava o Zakonu o pobačaju: "Prešućuje se puzajuća konzervativna revolucija..." Sabornica Za nedolazak u Sabor 150 kn: Ostaje naknada za odvojeni život

Boris Kunst iz HDZ-a tvrdi da njihova retorika nije bila žestoka te da njegovi stranački kolege poštuju visoki dom i kontroliraju se da retorika bude uljuđena. 'Napadnuti smo od strane SDP-a i drugih stranaka i strančica', rekao je.

Arsen Bauk, SDP-ov zastupnik, izjavio je da kada je premijerka Kosor najavila da će imperija uzvratiti udarac, Vladimir Šeks preuzeo je ulogu imperatora. 'Današnja sjednica bila je u njegovoj režiji, on je protuustavno i protuzakonito pokušao Željku Jovanoviću skinuti zastupnički imunitet', tvrdi Bauk.

'Zlodjelo može biti i verbalno'

Boris Kunst tvrdi da je Vladimir Šeks došao na sjednicu Povjerenstva kako bi rastumačio da zbog promjena zakona, zlodjelo može biti i verbalno i za to se može skinuti imunitet. 'Ako netko kaže da smo mi zločinačka organizacija, i to ponavlja, time je uvrijedio 220 tisuća članova. Za zlodjelo se ne može skrivati i iza imuniteta izgovarati uvrede', rekao je. 

Na upit namjerava li HDZ i dalje inzistirati na skidanju zastupničkog imuniteta Željku Jovanoviću, Kunst je odgovorio da se imunitet skidao i HDZ-ovim zastupnicima, pa ne vidi u čemu je problem da se skida i SDP-ovim.

SDP-ov zastupnik Bauk posjetio ga je da imunitet skida Sabor, a ne HDZ, te da HDZ u zadnje vrijeme u Saboru imam problema sa skupljanjem potrebnog kvoruma. 'Jasno je da Željko Jovanović mora birati riječi, on je tako i postupio, on je govorio o vrhu HDZ-a, ne o svih 220 tisuća članova, jasno je da nisu svi krali, ali je jasno da pojedinci jesu', pojasnio je. 

Na to ga je Boris Kunst podsjetio da je premijerka Kosor pokrenula da se razotkriju svi oni koji su sudjelovali u korupciji, a da SDP pod tepih gura koruptivna djela.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju