Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković i njegov slovenski kolega Samuel Žbogar podržali su dogovor o Ljubljanskoj banci.


Jandroković i Žbogar poduprli su dogovor čelnika Vlade dvaju država, Jadranke Kosor i Boruta Pahora koji su nedavno postigli sporazum da se problem hrvatskih štediša Ljubljanske banke riješi posredstvom Banke za međunarodna poravnanja u Baselu.

Vezani članci Pojačan promet prema moru - 3 Udarni turistički vikend: Na ulazak u Sloveniju čeka se satima, gužve i prema moru Testiranje na koronavirus u Šibeniku - 1 Ukidaju besplatno testiranje na COVID: "Zašto bi oni koji su se cijepili plaćali testiranje onima koji se cijepiti ne žele?"

'Vjerujemo kako će vrlo skoro doći do razgovora u Baselu koji će uroditi plodom. Onima koji će voditi pregovore u Baselu treba prepustiti da ih provedu do kraja na najbolji mogući način', izjavio je Jandroković dok je Žbogar dodao kako je nastavak pregovora glede Ljubljanske banke pozitivna vijest.

'Idemo korak po korak, na današnjem smo sastanku imali pozitivnu vijest o dogovoru glede nastavka pregovora o Ljubljanskoj banci u Baselu, a na jednom od slijedećih sastanaka imat ćemo novu pozitivnu vijest', zadovoljan je razvojem bilateralnih odnosa dvaju država slovenski ministar vanjskih poslova.

Dva ministra vanjskih poslova u Splitu su se sastala u sklopu otvaranja generalnog konzulata Slovenije u Splitu, a dogovorili su se i kako će u nekim državama sjeverne Afrike i bivših sovjetskih država Hrvatska i Slovenija otvarati zajednička diplomatska predstavništva. (Hina)