Kuhari su u Hrvatskoj među najtraženijim radnicima. Trenutačno ih nedostaje više od 900. U moru restorana i hotela, kuhare traži i Ured za opće poslove Vlade i Sabora. No plaća u Banskim dvorima mnogo je niža od one na Jadranu.

Galerija


Ured za opće poslove Sabora i Vlade traži tri kuhara.

Vezani članci Tomislav Čorić Ćorić ne zna koliko se u njegovom ministarstvu ljudi nije cijepilo: "Ne želim ulaziti u intimu svojih zaposlenika. Očekujemo da se svi dionici u društvu ponašaju odgovorno" Sigurnost na poslu Ne pridržavaju se ni minimalnog standarda sigurnosti na poslu, ponašaju se kao kaskaderi

Moraju imati srednju stručnu spremu ugostiteljske struke i najmanje godinu dana radnog iskustva. Pripremat će topla i hladna jela te slastice. Moraju pomoći i u održavnju čistoće u kuhinji. Ugovor je na neodređeno, a probni rok dva mjeseca.

Tko želi kuhati u Banskim dvorima? (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Tko želi kuhati u Banskim dvorima? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Tko želi kuhati u Banskim dvorima? (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Tko želi kuhati u Banskim dvorima? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Hrvatskoj kronično nedostaje kuhara i ne traži ih samo Vlada. Prema današnjim podacima HZZ-a, u Hrvatskoj kuhara ili više njih traži čak 677 poslodavaca.

"Mi već od prvog mjeseca ove godine tražimo kuhare i za Zagreb i za Zadar, pa ih ne možemo naćI", govori Miroslav Dolovčak iz Hrvatskog kuharskog saveza.

Iz Vlade nisu dali odgovor na pitanje koliko se trenutno obroka i po kojoj cijeni priprema. Za vrijeme Milanovićeve Vlade dnevno se pripremalo 100 obroka. Ručak se mogao dobiti za 23 kune, desert za pet, a kava za dvije i pol kune.

Plaća u Banskim dvorima određuje se koeficijentom složenosti poslova u državnoj službi. Kuhar spada u treću kategoriju namještenika i može računati na 4207 kuna na mjesec. Za istu plaću traže se i slastičar te električar.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.