Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči početka sezone

Bandić: Zimska služba je spremna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon obilaska središnje baze zagrebačke Zimske službe uoči početka sezone izjavio je kako je sve spremno za čišćenje snijega, ali da se nada kako će ga u gradu biti što manje, osim na Sljemenu da bude na vrijeme za utrke Svjetskog skijaškog kupa.

'Što manje potrošimo na zimsku službu ostati će više novca za održavanje gradskih prometnica', pojasnio je gradonačelnik. Podsjetio je da je prošle godine potrošeno nešto manje od 30 milijuna kuna, a ove je predviđeno 40 milijuna, pa se nada da bi nešto novca moglo i ostati za održavanje.

'Sol je osigurana, imamo sada oko 11 do 12 tisuća tona, a u Pagu (solani) u pričuvi još šest do sedam tisuća tona i mislim da će to biti dovoljno. Vjerujem da se ove sezone neće potrošiti više od 10 do 12 tisuća tona soli za posipanje prometnica', ocijenio je Bandić.

Direktor podružnice Zagrebačkog holdinga Zagrebačke ceste Alen Gospočić je gradonačelnika Bandića i predsjednika Gradske skupštine Borisa Šprema upoznao s radom službe i proveo ih kroz dispečerski centar iz kojeg se pomoću GPS sustavom prati i upravlja ekipama na terenu. Naglasio je da su u stalnoj vezi sa Državnim hidrometeorološkim zavodom (DHMZ) i prate podatke o stanju na terenu kako bi pravodobno mogli reagirati na stvaranje leda na prometnicama.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić" Stablo palo na automobil - 2 Jednima veselje, drugima muka Snježni problemi u metropoli - padale otežale grane, oštećen auto u centru, djeca nisu mogla do škole: "Ma neka ga, čeznuli smo za snijegom"

Sedam vozila više nego lani

Zimska služba raspolaže sa 199 vozila od kojih su 32 Zagrebačkih cesta, što je sedam više nego lani, a ostalo su vozila kooperanata.

Upitan hoće li dati 60 milijuna kuna iz gradskog proračuna za natkrivanje zapadne i sjeverne tribine stadiona Maksimir, kako je to jučer sugerirao izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić, odgovorio je da je Mamić osebujan i lepršav čovjek, no da nije veći 'dinamovac' od njega. Krizno je i recesijsko vrijeme i nije sada prioritet dogradnje Dinamovog stadiona, jer ima puno većih prioriteta, istaknuo je. Do sada je to dosta 'umiveno' da se mogu igrati utakmice, pa čak i Lige prvaka. Kada bude bolje vrijeme razmišljati ćemo što i kako dalje sa stadionom. Osobno mislim da je najbolje da stadion ostane tamo (Maksimir). Sve što sam pokušao prema Skupštini i okolo nije išlo, pričekajmo malo i strpimo se, pronaći ćemo rješenje, poručio je Bandić. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene