Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kontrolori će biti benevolentni'

Bandić: Žao mi je zbog umirovljenika u redovima pred MUP-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je izrazio žaljenje zbog dugačkih redova pred MUP-om u kojima zagrebački umirovljenici moraju čekati na potvrdu o prebivalištu potrebnu za ostvarenje prava na besplatni javni prijevoz te im uputio ispriku.

'Žao mi je što se to događa i moja isprika sugrađanima, ali i poruka da će im pravo beneficija početi teći kad god izvade svoje potvrde. Što prije to izvade to će prije koristiti subvenciju, a što kasnije izvade kasnije će koristiti', kazao je napominjući kako to pravo nije vezano rokom. Tako će, dodaje, netko koristiti beneficiju od 2. svibnja, a netko od datuma kada pribavi sve potrebne potvrde.

Pročitajte i ovo Ilustracija odluka Gradske skupštine Dobre vijesti za tisuće zagrebačkih umirovljenika: Mogu ostvariti novo pravo Slika nije dostupna Gužve u Petrinjskoj VIDEO: Umirovljenici u redu stoje satima

Kontrola bi trebala biti benevolentna

Bandić je poručio da im je do tada odrezak od mirovine dostatan da 'kontrola u ZET-u prema njima bude benevolentna'. 'Koliko znam naše kontrolore, vjerujem da će im to biti dostatno', kazao je Bandić i izrazio uvjerenje da će svi umirovljenici, koji imaju mirovinu nižu od pet tisuća kuna, biti strpljivi, izvaditi sve potrebne papire i ostvariti svoj cilj da uživaju 100- postotnu subvenciju za besplatan prijevoz te tako riješiti svoj problem. "Do tada će se voziti uz odrezak od mirovine", dodao je.

Podsjetio je da je gradska uprava prije dva i pol mjeseca uputila MUP-u sporazum da to riješe kroz njihove urede, ali da je 'zaštekala' informatika te je izrazio žaljenje što to nije informatički uvezano. 'Ako za to trebam snositi dio krivice, ispričavam se', dodao je gradonačelnik. Ustvrdio da će više od 190.000 zagrebačkih umirovljenika imati 100-postotnu subvenciju odnosno pravo na besplatan javni prijevoz.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene