Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Kritike i Holdingu

Bandić: Zagreb će položiti ispit zvan gay pride

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Bandić uputio je i nekoliko kritika Holdingu, ali spomenuo i gay pride kao ispit koji će Zagreb položiti.

Holding od Grada traži novac za ubiranje naknade za otpadne vode. Naime, do sada se Holdingova podružnica Vodoopskrba i odvodnja bavila naplatom pročišćivanja otpadnih voda za koje je zadužena tvrtka Zagrebačke otpadne vode d.o.o., a proganjala je i neplatiše – besplatno. Međutim, u ponedjeljak je održan sastanak gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika uprave Holdinga, Ive Čovića koji traži dio kolača Zagrebačkih otpadnih voda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okupilo se više od 1000 ljudi Zagrebački holding i voditelj Gradskih groblja novčano kažnjeni zbog Bandićevog ispraćaja, protiv Grada Zagreba i Jelene Pavičić Vukičević optužni prijedlog Slika nije dostupna Napokon dogovor? Bandić i Čović dogovorili da će nastaviti razgovor o Holdingu

Bez novih poskupljenja

Građani za pročišćivač otpadnih voda na godinu, ovisno o tome koliko tvrtka Zagrebačke otpadne vode d.o.o. pročisti, plate između 450 i 600 milijuna kuna. 'Tvrtka (Vodoopskrba) koja je to dosada radila ugovorom nije precizirala cijenu naknade, pa ćemo napraviti aneks ugovora i platiti Holdingu ono što treba raditi. Problemi su nastali upravo jer nije bio definiran postotak', rekao je Bandić.

Prevedeno to znači da će Holding od godišnjih prihoda vlasnika pročišćivača uzeti i do pet posto – 30 milijuna kuna. No, i Čović i Bandić najavljuju da to neće značiti nova poskupljenja za građane. Bandić svoju ljutitost na konferenciji za novinare, koja je održana nakon što smo dobili informaciju o novom poslovnom pothvatu Holdinga, nije mogao skriti. Napomenuo je kako je još prije dvije godine u upravu gradske megatvrtke poslao dokument koji bi, uz 10 posto uštede na svim razinama, jamčio gospodarski oporavak, no da odgovor nikada nije dobio.

Ususret gay prideu

Kritike je podijelio i zbog činjenice što plaće tisućama zaposlenika u Holdingu kasne. 'Kada je brod šupalj, treba rupu zatvoriti. Selo gori, a baba se češlja', napao je gradonačelnik. O političkim oponentima također je bilo riječi. Smatra da u Skupštini nema opozicije te da su 'oni svi na vlasti protiv gradonačelnika'. Dotaknuo se i gay pridea u Zagrebu i poručio: Demokratski uzus jedne zemlje mjeri se prema pravima manjina i vjerujem da će Zagreb i ovaj put položiti taj ispit. O političkoj karijeri nije htio puno govoriti, no jasno je dao do znanja kako novu stranku za sada ne želi osnivati. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene