Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Samo isto ili manje"

Bandić uvjerava: Zagrepčani neće dobiti veće račune za smeće

Milan Bandić (Foto: dnevnik.hr)
Milan Bandić (Foto: dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Milan Bandić (Foto: dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Veće račune za smeće Zagrepčani neće dobiti, uvjerava gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić kaže da se radi na tome da se Zagreb uskladi s Uredbom o gospodarenju komunalnim otpadom koja je na snagu stupila u studenom.

Pročitajte i ovo Kuglice sladoleda - 3 Vrtoglave cijene Što građani misle o novim cijenama omiljene ljetne slastice: "Poskupio je više od svega, vidi se što nam je euro donio" Stigle jagode - 2 Pitanje prioriteta Na tržnice stigle domaće jagode, nikada ih nije bilo manje i nikada nisu bile skuplje

Pred jedinicama lokalne samouprave velik je posao. Dobile su rok do prvog veljače da ispred svake kuće i stambene zgrade omoguće razvrstavanje otpada.

Zagreb je danas dobio podzemni spremnik za odvojeno skupljanje otpada na križanju Kranjčevićeve i Brozove ulice. S radovima, spremnik je stajao oko 180 tisuća kuna.

"Neće porasti cijena otpada, mogu plaćati samo istu ili manju", kaže Milan Bandić. Marina Lovrečki, voditeljica podružnice Čistoće, rekla je da će se o formiranju cijena moći govoriti krajem siječnja kada u Gradskoj skupštini bude usvojena odluka Grada Zagreba o načinu prikupljanja otpada.

"Standard ili način određivanja cijena je po volumenu već od 2015. godine", rekla je.

Za mišljenje smo pitali građane. Zagrepčanka Vlatka kaže da se nada da ništa neće poskupjeti jer je i sada sve skupo. Milan kaže da je u zgradama sve to teško provesti jer to nitko ne može kontrolirati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene