Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik Milan Bandić upozorio je danas, govoreći o stanju u Zagrebačkom holdingu, da bi isplata plaća zaposlenicima mogla doći u pitanje za tri do četiri mjeseca, a do kraja godine bi mogao "povući u bunar grad".


Isplata plaća bi mogla kasniti ako se nešto ne promijeni i ne uvede red u tu 'mega tvrtku', rekao je Milan Bandić govoreći o stanju u Zagrebačkom holdingu. "Ne možemo sjediti skršetnih ruku moramo nešto učiniti, jer je u pitanju funkcioniranje grada", poručio je gradonačelnik Bandić na konferenciji za novinare sazvanoj uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine upitan o promjenama načinu imenovanja Uprave holdinga. Prema novom prijedlogu Upravu bi, umjesto Skupštine, birao Nadzorni odbor.

Vezani članci Provjereno doznaje detalje natječaja koji budi sumnju o malverzacijama - 7 Afera kućice sada na Mirogoju? Provjereno doznaje detalje natječaja koji budi sumnju u malverzacije Milan Bandić Holding se oglasio o nabavi novih automobila vrijednih 16,6 milijuna kuna: "Nemamo vozni park s vlastitim vozilima"

>> Čović: Holding manje dužan nego prije tri godine

Bandić je podsjetio je da se prije tri godine oporba ujedinila kako bi ga izvlastila iz holdinga i da je, kad je prestao biti predsjednik Skupštine Zagrebačkog holdinga ostalo dvije i pol milijarde kuna u holdingu, a danas je tri milijarde kuna minusa i ta kohezija sada puca. Kazao je kako nije sretan zbog toga, ali da on tu ne može ništa napraviti te očekuje da oni koji su preuzeli odgovornost nešto učine.

Bandić: Nisu ništa napravili!

"Za tri pol godine nisu ništa napravili, ne znam zašto", rekao je Bandić. Napravljeno je 2.700 stanova od toga 60 posto iznajmljeno gradu i uredno im plaćamo anuitete, ostalih 30 posto nisu iznajmili ni prodali - ne znaju upravljati s onim što smo im ostavili, rekao je Bandić. Upozorio je i da je proračun, što se tiče neporeznog dijela (prihoda), u minusu za 26 posto.

Parkiralište u Paromlinskoj ulici od prvog lipnja ulazi u sustav "park&ride" i građani će uz plaćenu godišnju ili mjesečnu ZET-ovu kartu uz doplatu od 100 kuna mjesečno moći parkirati svoja vozila, rekao je gradonačelnik Bandić odgovarajući na novinarski upit.

Što se tiče uređenja prostora ispod sjeverne tribine maksimirskog stadiona, gradonačelnik Bandić je najavio da bi početkom ljeta trebali biti započeti radovi, a dovršeni do kraja godine.

>> Udruge: Holding svoje promašaje želi pokriti novcem Zagrepčana

Također je rekao da je podzemna garaža u Klaićevoj ulici već mogla biti dovršena da ta točka dnevnog reda pet puta nije skidana s dnevnog reda i nako što je dobiveno pozitivno mišljenje resornog ministarstva.

U vezi s ispravcima Generalnog urbanističkog plana posebni gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat rekao je da je javna rasprava otvorena od 21. svibnja do 4. lipnja u kojoj građani mogu iznijeti primjedbe. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.