Milan Bandić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)
Milan Bandić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao presicu kojoj je tema "Sportska dvorana Arena Zagreb". Kaže, da je bilo pameti, danas to ne bi bio problem.


"Ja sam sad stvarno tužan. Ne razumijem čemu sve ovo", rekao je na početku gradonačelnik Bandić.

Vezani članci Dario Juričan Juričan se okomio na Malenicu: "Dolazim pred zgradu Ministarstva kako bih ga spriječio u bijegu i predao policiji" Zagrebačka Arena CIOS I REOMA podnijeli zahtjev za ovrhom Zagrebačkog holdinga: "Razumljivo da nisu imali vremena, kad ih je Juričan vodio kod zastupnice Benčić"

Bandić je istaknuo da je kontaktirao s Holdingom i da je mogao koordinirati i upravljati Holdingom u vrijeme dok se Arena mogla otkupiti, danas ne bi morao rješavati nastali problem. "Da je bilo pameti", rekao je gradonačelnik i dodao kako bi da je imao ovlasti, on otkupio Arenu. No, podsjetio je, tad to nije mogao jer su mu oduzete ovlasti.

Novinarima nije bilo jasno, ako su svi dugovi plaćeni, o kakvim onda dugovima gospodin Oppenheim govori.

"Zar vi mislite da je grad bedast, zajedno s gradonačelnikom? Zar mislite da bi mi riskirali raskidanje ugovora neplaćanjem dugova?" pitao je Bandić.

Na pitanje novinara koji je krajnji rok do kojeg se može znati može li Ingra blokirati nastupe u Areni, Bandić je izgubio živce.

"Pozivam gospodina Oppenheima da zatvori nastupe u Areni", odgovorio je Bandić. "Tko je Igor Oppenheim da zatvori Arenu?", sijevao je gradonačelnik. "Tko će zatvorit? Moj tata koji je umro? Joco, koji je bio pametan čovjek", nastavio je Bandić.

"Završit ću rečenicom, kupujte karte jer svi idemo na finale u Arenu!" poručio je na kraju zagrebački gradonačelnik.

Igranje Europskog rukometnog prvenstva u Areni Zagreb posljednjih je dana dovedeno u pitanje. Podsjetimo, tvrtka Ingra tražila je da im se podmire sva dugovanja, a Grad Zagreb i Vlada očitovali su se o tome, istaknuvši da su svi dugovi podmireni.

Međutim, predsjednik uprave Ingre, Igor Oppenheim, tvrdi da svi dugovi nisu podmireni, no ne sumnja u održavanje Europskog rukometnog prvenstva u Areni.

Zagrebački holding platio je sva dugovanja, ali s kašnjenjima i u ratama, suprotno onom što je bilo predviđeno zajedničkim sporazumom i ugovorom o zakupu iz 2007. godine.

Stvarni su partneri međutim Vlada i Grad Zagreb koji su u osmoj godini korištenja imali pravo otkupiti Arenu. Nisu ga iskoristili, pa je zakupodavac primijenio indeksaciju za prethodnih 7 godina.

Pomoću financijskog vještaka došli su do iznosa koji je plaćen, a sada je Vlada u postupku utvrđivanja ispravnosti tog nalaza. Zato Ingra prihod uopće ne može upisati, pa zahtijevaju ovjereno izvješće o računu.

Do petka traže i povrat depozita od 17 i pol milijuna kuna, koji su koristili za plaćanje dospijeća jer javni partneri nisu na vrijeme izvršavali svoje obveze.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju