Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Po izmijenjenom prijedlogu proračuna grada Zagreba za iduću godinu, koji je gradonačelnik Milan Bandić uputio Gradskoj skupštini na drugo čitanje i o čemu bi zastupnici trebali raspravljati na idućoj sjednici 19. prosinca, cijena vrtića i jaslica trebala bi iznositi 300, a produženog boravka u školi 200 kuna, bez obzira na dohotke kućanstava.


U izmjenama prijedloga programa javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi te skrbi o djeci predškolske dobi grada Zagreba za 2012. gradonačelnik Bandić navodi kako se za 2012. planira jedinstven mjesečni iznos sudjelovanja roditelja djece s prebivalištem u Zagrebu u cijeni programa: za redoviti 10-satni program 300, za redoviti poludnevni program s prehranom 225 i za redoviti poludnevni program bez prehrane 150 kuna.

Gradonačelnik predlaže da vrtić i jaslice budu besplatni za dijete osobe s invaliditetom od 90 do 100 posto te za treće i svako daljnje dijete iste obitelji u redovitom programu. Za dijete invalida od 60 do 80 posto plaćala bi se polovica iznosa cijene, a za dijete invalida od 50 posto i manje cijena bi trebala biti 75 posto od cijene vrtića, odnosno jaslica, koliko bi se plaćalo i za drugo dijete iste obitelji u redovitom programu te za dijete samohranog roditelja.

Za dijete čija obitelj ima pravo na stalnu novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi cijena redovitoga vrtićkog, odnosno jasličkog programa trebala bi biti 20 posto od cijene.

U izmjenama prijedloga programa javnih potreba u osnovnom odgoju i obrazovanju grada Zagreba za 2012. gradonačelnik Bandić navodi kako se za 2012. planira jedinstven mjesečni iznos sudjelovanja roditelja učenika s prebivalištem u Zagrebu u cijeni programa produženog boravka od 200 kuna.

Za dijete invalida od 90 do 100 posto produženi boravak u školi trebao bi biti besplatan, kao i za treće i svako daljnje dijete iste obitelji u programu produženog boravka. Za dijete invalida od 60 do 80 posto cijena produženog boravka trebala bi biti upola niža, a za dijete invalida od 50 posto i manje cijena bi trebala biti 75 posto od cijene, koliko bi iznosila i za drugo dijete iste obitelji u programu produženog boravka u školi kao i za dijete samohranog roditelja.

Vezani članci Maja Bosanac, Klinika za dječje bolesti Zagreb ''Nije nikakva panika, imamo dovoljno lijekova'', poručila dječja pulmologinja i upozorila koje su najčešće infekcije ovih dana Slika nije dostupna Odgojiteljice dobile opomenu pred otkaz: Troje djece pobjeglo iz vrtića, sat vremena nitko nije znao da ih nema

'Još nitko ne zna što će s tim biti'

Za dijete čija obitelj ima pravo na stalnu novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi cijena produženog boravaka u školi trebala bi iznosti 20 posto od cijene produženog boravka u školi.

Na tematskoj sjednici skupštinskog odbora za obrazovanje i šport 8. prosinca pročelnik gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić je na upite članova skupštinskog odbora i Udruge Vrtići za sve što će biti s uplatnicama koje stižu roditeljima za vrtiće, rekao da do kraja prosinca ove godine i donošenja novog gradskog proračuna još nitko ne zna što će s tim biti. 

'Tada će se znati i plaćaju li roditelji više po dohodovnom cenzusu gradonačelnika Milana Bandića (od 0 do 2000 kuna) ili po odluci gradske skupštine iz travnja ove godine (200 kuna za jaslice i 400 kuna za vrtić), odgovorio je Lovrić na pitanje zastupnice Ivane Horvat-Mlinar (SDP) ima li gradska uprava odgovor koji se model naplate vrtića u Zagrebu provodi.(Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju