Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez obzira na dohodak kućanstva

Bandić predlaže cijenu vrtića od 300 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po izmijenjenom prijedlogu proračuna grada Zagreba za iduću godinu, koji je gradonačelnik Milan Bandić uputio Gradskoj skupštini na drugo čitanje i o čemu bi zastupnici trebali raspravljati na idućoj sjednici 19. prosinca, cijena vrtića i jaslica trebala bi iznositi 300, a produženog boravka u školi 200 kuna, bez obzira na dohotke kućanstava.

U izmjenama prijedloga programa javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi te skrbi o djeci predškolske dobi grada Zagreba za 2012. gradonačelnik Bandić navodi kako se za 2012. planira jedinstven mjesečni iznos sudjelovanja roditelja djece s prebivalištem u Zagrebu u cijeni programa: za redoviti 10-satni program 300, za redoviti poludnevni program s prehranom 225 i za redoviti poludnevni program bez prehrane 150 kuna.

Gradonačelnik predlaže da vrtić i jaslice budu besplatni za dijete osobe s invaliditetom od 90 do 100 posto te za treće i svako daljnje dijete iste obitelji u redovitom programu. Za dijete invalida od 60 do 80 posto plaćala bi se polovica iznosa cijene, a za dijete invalida od 50 posto i manje cijena bi trebala biti 75 posto od cijene vrtića, odnosno jaslica, koliko bi se plaćalo i za drugo dijete iste obitelji u redovitom programu te za dijete samohranog roditelja.

Za dijete čija obitelj ima pravo na stalnu novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi cijena redovitoga vrtićkog, odnosno jasličkog programa trebala bi biti 20 posto od cijene.

U izmjenama prijedloga programa javnih potreba u osnovnom odgoju i obrazovanju grada Zagreba za 2012. gradonačelnik Bandić navodi kako se za 2012. planira jedinstven mjesečni iznos sudjelovanja roditelja učenika s prebivalištem u Zagrebu u cijeni programa produženog boravka od 200 kuna.

Za dijete invalida od 90 do 100 posto produženi boravak u školi trebao bi biti besplatan, kao i za treće i svako daljnje dijete iste obitelji u programu produženog boravka. Za dijete invalida od 60 do 80 posto cijena produženog boravka trebala bi biti upola niža, a za dijete invalida od 50 posto i manje cijena bi trebala biti 75 posto od cijene, koliko bi iznosila i za drugo dijete iste obitelji u programu produženog boravka u školi kao i za dijete samohranog roditelja.

Pročitajte i ovo Djeca Kako oživjeti selo U samo nekoliko mjeseci desetero mladih kupilo kuću u ovoj općini: "Voljela bih kad bi sva djeca u državi mogla imati ovakve uvjete" Obnova Dječjeg vrtića Lipa u Čačincima Nakon osam mjeseci Djeca su ostala bez utočišta za igru i smijeh, sada je napokon počela obnova: "Jedva čekamo da se vratimo"

'Još nitko ne zna što će s tim biti'

Za dijete čija obitelj ima pravo na stalnu novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi cijena produženog boravaka u školi trebala bi iznosti 20 posto od cijene produženog boravka u školi.

Na tematskoj sjednici skupštinskog odbora za obrazovanje i šport 8. prosinca pročelnik gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić je na upite članova skupštinskog odbora i Udruge Vrtići za sve što će biti s uplatnicama koje stižu roditeljima za vrtiće, rekao da do kraja prosinca ove godine i donošenja novog gradskog proračuna još nitko ne zna što će s tim biti. 

'Tada će se znati i plaćaju li roditelji više po dohodovnom cenzusu gradonačelnika Milana Bandića (od 0 do 2000 kuna) ili po odluci gradske skupštine iz travnja ove godine (200 kuna za jaslice i 400 kuna za vrtić), odgovorio je Lovrić na pitanje zastupnice Ivane Horvat-Mlinar (SDP) ima li gradska uprava odgovor koji se model naplate vrtića u Zagrebu provodi.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene