Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Besplatno za blagdan Svih svetih

Bandić pozvao građane da do groblja koriste ZET-ov prijevoz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je pozvao građane da se do gradskih groblja koriste javnim prijevozom koji će za blagdan Svih svetih, 1. studenoga, biti besplatan, a povećat će se i broj ZET-ovih autobusa i tramvaja na linijama prema grobljima.

Bandić je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi rekao kako se na taj dan građani neće trebati primati za lisnicu jer svi, bez razlike, trebaju blagdan provesti u dostojanstvu i miru. 'Sve ćemo učiniti da građani mogu do groblja doći kao i svojim automobilom', kazao je Bandić i pozvao sve da se koriste tramvajima i autobusima kako bi se izbjegla gužva i zakrčenje zbog problema s parkiranjem.

Pročitajte i ovo Mirogoj Blagdan Svih svetih Pripremite se, dio prometnica koje vode do groblja bit će zatvorene: Iz Grada uputili apel građanima Bandić bez spomenika: Ilustracija - 1 Dvije godine nakon smrti Grad ne daje dozvolu za nadgrobni spomenik Bandiću, a Ministarstvo poručilo: "Nismo utvrdili nikakve nepravilnosti"

>> Bandić zadovoljan uređenjem Cvjetnog trga

Direktor ZET-a Dubravko Baričević rekao je da su već od 27. listopada u ZET-u pojačali linije prema grobljima, a da će za blagdan dodati još više tramvaja i autobusa, ukupno 135 dodatnih vozila. 'Računamo da ćemo vozilima prijeći dodatnih 21 tisuću kilometara i prevesti 300 tisuća Zagrepčana i njihovih gostiju', kazao je Baričević, a na konferenciji je rečeno i da će vozači koji na taj dan budu radili dobiti iznos za jednu trećinu manji nego lani.

Direktor ZET-a najavio je da će linija Kaptol-Mirogoj prometovati od 8 do 20 sati, svakih jednu do tri minute, linija Dubrava-Miroševac od 8 do 19 sati, svakih dvije do tri minute, a linija Dubec-Markovo polje od 7,30 do 19,30 sati, svakih pet do sedam minuta. Pojačat će se i linije na relacijama Gornje Vrapče, Granešinski novaki i Kvaternikov trg- Srebrnjak. Najavljeno je da će vozni red i prometovanje autobusa i tramvaja, osim na web stranicama ZET-a, sutra biti objavljeno i u dnevnom tisku.

'Bude li gužve i redova do Name, kao proteklih godina, na Trgu bana Jelačića napravit ćemo privremeno stajalište', dodao je Baričević napominjući da će dodavati i nova vozila ako se za to ukaže potreba. Direktorica Gradskih groblja Ljerka Ćosić navela je kako se za Sve svete i Dušni dan pripremaju cijele godine, no da će na te dane pojačati čišćenje i odvoz komunalnog otpada u čemu će im pomoći 'Čistoća'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene