Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić: Gradonačelnik nije ni istražni sudac, ni policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je, govoreći o istrazi koja je pokrenuta protiv nedavno smijenjenog šefa Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića, rekao da se nada i vjeruje da je Ljubičić poslovao kako je i trebao - po zakonu.

Bandić je to kazao nakon sjednice Poglavarstva Grada Zagreba odgovarajući na upit novinara o podizanju optužnog prijedloga koje je Državno odvjetništvo RH jučer podnijelo protiv Slobodana Ljubičića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bandić očekuje ostavku Ljubičića i Ivankovića? Slika nije dostupna Ljubičić odbacuje optužbe: 'Odgovarat ću na poligrafu'

Na upit da li je prilikom kontrole poslovanja Zagrebačkih cesta primjetio nepravilnosti koje se stavljaju na teret Ljubičiću i ostalima te je li ih ikome prijavio, pročelnik gradskog kontrolnog ureda Mirko Herak je rekao da je kompletna dokumentacija gradskog kontrolnog ureda dostavljena policiji, na njihov zahtjev. Dodao je da gradski kontrolni ured predaje izvješće gradonačelniku, a on pokreće ostale radnje. Herak je napomenuo da je policija provjerila njihovu dokumentaciju te uočila nepravilnosti.

Bandić je o nepravilnostima kazao kako gradonačelnik nije istražni sudac ni policija, 'a institucije pravne države neka rade svoj posao'. Istaknuo je da je Herak na njegov zahtjev otišao u Zagrebačke ceste.

O hitnom imenovanju novog načelnika zagrebačke Policijske uprave, zagrebački gradonačelnik će moći više reći sutra, nakon sastanka u PUZ-u.

Bandić je ocijenio i kako je sigurnost u Zagrebu na razini sigurnosti europskih metropola te izrazio nezadovoljstvo sporošću i neučinkovitošću policije u otkrivanju počinitelja kaznenih djela, o čemu će također sutra više reći, nakon sastanka u PUZ-u. Gradonačelnik očekuje i zahtjeva rješavanje svih neriješenih slučajeva te odgovornost svih koji su zakazali u lancu.

Roditeljima je poručio da zbog straha za njihovu sigurnost ne trebaju za ruku voditi djecu u vrtiće i škole jer će on sve učiniti da u Zagrebu to ne bude potrebno.

Gradonačelnik nije upućen u razloge kadrovskih promjena u PUZ-u, kako kaže, ni dan danas ne zna zašto je otišao Marijan Tomurad, a još manje zašto je smijenjen Ivica Tolušić.

Bandić drži kako nije dobro da se često smjenjuju načelnici Policijskih uprava, a nije dobro 'ni da se gradonačelnici često mijenjaju'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene