Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić o Cvjetnom: Siguran sam da radim u interesu grada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Ni u jednom trenutku ne dvojim da ono što radimo nije u interesu Grada Zagreba i tako će biti. Pravo je ljudi i da prosvjeduju", komentirao je Milan Bandić najavljen prosvjed protiv gradnje na Cvjetnom trgu.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je nakon sjednice Gradskog poglavarstva poručio udrugama i građanima koji će u subotu prosvjedovati protiv najavljene gradnje na Cvjetnom trgu rekao da im poručuje "da se poštuju procedura i zakoni, prostorno planska dokumentacija Grada Zagreba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rušenje starih i gradnja novih objekata Cvjetni: DORH traži inspekcijski nadzor, USKOK istragu Slika nije dostupna Gradonačelnik u obrani interesa grada Bandić: Projekt 'Cvjetni' od javnog interesa za Zagreb

"I kao gradonačelnik sam prisegnuo na to i na tome ću inzistirati do kraja. U ovoj državi i gradu vrijede pravni zakoni za sve, pa i za
gradonačelnika", rekao je Bandić.

Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici prihvatilo amandmane na Konačni prijedlog odluke o donošenju Detaljnog plana uređenja Cvjetnog trga, odnosno "Ilica-Preobraženska-Preradovićev trg-Varšavska-Gundulićeva".

Pročelnik Gradskog zavoda za prostorno uređenje Ivica Fanjek
novinarima je nakon sjednice Gradskog poglavarstva rekao da se amandmani odnose na to što nije bilo napisano da je konzervatorska podloga prilog planu.

Također je rekao da zgrada u Ilici 19 nije nova gradnja, već ostaje ista u postojećim gabaritima.

Predsjednica Gradske skupština Tatjana Holjevac na sjednici Gradskog poglavarstva iznijela je prijedlog da bi zastupnici na Skupštini koji će 31. siječnja, odlučivati o donošenju toga plana, trebali imati maketu kako bi vidjeli što se u planu, kasnije u projektu mijenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene