Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burna novinska konferencija

Bandić: JA sam problem jer imam lijepe oči! Zar me treba ubiti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi čovjek Zagreba kaže da se nikad nije osjećao jadnije, tužnije i blesavije. Najavljuje ustavnu tužbu i upravni spor i nudi svoju ostavku, ako će ona spriječiti blokadu gradskog računa.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na izvanrednoj je konferenciji za novinare danas izjavio kako je spreman dati ostavku, ako će to spriječiti blokadu gradskog računa zbog neplaćenih 337,5 milijuna kuna za decentralizirane funkcije grada.

Pročitajte i ovo Sukob na kulturnoj sceni - 1 Nastavak velikog sukoba Skandal na kulturnoj sceni: Muzej i Akademija ratuju oko slike jednog od najvažnijih hrvatskih umjetnika Slika nije dostupna Prijeti im blokada računa Sastalo se Predsjedništvo SDP-a: "Preživjeli smo i gore. I ovo ćemo"

>> Zagreb bi uskoro mogao biti u blokadi!

'Trinaest sam godina u prvoj zoni odgovornosti i nikada se nisam osjećao jadnije, tužnije i blesavije', pojadao se Bandić nazivajući najavljenu ovrhu Ministarstva financija 'pravnim nasiljem'.

'Ja sam problem, u meni je problem! Ako sam ja problem, zbog građana Grada Zagreba spreman sam odstupiti! Ali neka to kažu! Zato što imam lijepe oči, ljepše od njihovih? Više kose? Što brže mislim? Dok oni misle ja napravim! Zato što smo uspješni, zato što uplaćujemo 688 milijuna kuna Hrvatskoj zato nam treba još uzeti! Što me treba ubiti?', vikao je Bandić.

Njegov pročelnik za financije Slavko Kojić kaže da će u slučaju blokade 22.000 gradskih zaposlenika ostati bez plaće. Obojica su najavila podnošenje ustavne tužbe i pokretanje upravnog spora jer smatraju da je potez Ministarstva nezakonit.

Zamjenik ministra financija Boris Lalovac jučer je izjavio da se zakoni moraju provoditi te da ovrha ide prema planu. 'Postoje određeni rokovi. Ukoliko se unutar tih rokova, bez obzira o kome se radi - o Gradu Zagrebu ili nekim drugim osobama - [ne podmire obveze] postoji izvršenje, zakon se mora poštovati prema svima jednako', rekao je Lalovac.

Ako zagrebački novac ne sjedne na račun državnog proračuna, blokada računa glavnog grada nastupa u ponedjeljak, 15. listopada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene