Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić nezadovoljan prijedlogom ugovora o gradnji 'Arene Zagreb'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je izrazio nezadovoljstvo prijedlogom ugovora kojega su, nakon obvezujuće ponude, Gradu Zagrebu dale tvrtke Ingra i TriGranit, vezanog za gradnju "Arene Zagreb", polivalentne sportske dvorane gdje bi se održalo Svjetsko rukometno prvenstvo 2009.

Bandić je na konferenciji za novinare u Gradskom poglavarstvu kazao kako Grad Zagreb želi partnerstvo s ljudima koji su dali obvezujuću ponudu, ali da ne pristaje na ucjene i dodatne obveze.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

"Nitko neće ucjenjivati Grad Zagreb, dok sam ja gradonačelnik", rekao je i naveo da u Gradu, ne uspije li posao s Ingrom i TriGranitom, imaju alternativno rješenje, a koje je to, sada nije želio otkriti.

Rekao je samo da Ingri i TriGranitu Grad daje tjedan dana za reviziju prijedlog ugovora, a ako do toga ne dođe, tražit će, kaže, drugo rješenje.

"Odgovorno tvrdim da rokovi održavanja Svjetskog rukomentog prvenstva nisu ugroženi, a mogli bi biti ako ne povučemo taj potez", odgovorio je Bandić na novinarski upit.

Po riječima Ive Jelušića, zamjenika zagrebačkog gradonačelnika, Grad Zagreb ima niz primjedbi na prijedlog ugovora Ingre i TriGranita. Tako je, kaže, za Grad neprihvatljivo da koristi samo dvoranu, a da komercijalne i poslovne sadržaje prepusti njima, kao i da se odrekne komunalne naknade.

Neprihvatljivo je i da Grad Zagreb osigura komunalnu infrastrukturu (dva rotora, tramvajsku prugu do Laništa, most) na okolnom zemljištu koja nije u direktnoj vezi s izgradnjom dvorane već s budućim trgovačkim centrom.

Također navodi da za dvoranu nisu potrebne izmjene Generalnog urbanističkog plana Zagreba.

"To je logika "ako prođe, prođe'", naveo je Bandić te naglasio da
Grad na to ne može pristati i potpisati ugovor vrijedan između 150 i 200 milijuna eura na 28 godina na štetu Grada Zagreba, budući da bi se predloženim ugovorom novčane obveze Grada još povećale.

"Štiteći interese Grada štitimo i interese Vlade RH, a o tom sam
problemu danas razgovarao i s premijerom", rekao je Bandić ustvrdivši da međusobni dogovor Grada i Vlade o financiranju Arene u omjeru 50 prema 50 ni u jednom trenutku nije doveden u pitanje te kako i Grad i Vlada jamče da ćemo u Hrvatskoj imati Svjetsko rukometno prvenstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene