Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tijeku priprema

Milan Bandić: Nema odgađanja restrukturiranja Holdinga!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je danas da nema odlaganja restrukturiranja Zagrebačkog holdinga, izvijestivši kako je sada u tijeku priprema, a potom će uslijediti provedba i kontrola Holdingova restrukturiranja.

'Ako to sada ne napravimo, za četiri mjeseca nećemo imati za plaće ni u Holdingu niti u Gradskoj upravi', poručio je Milan Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi, uoči sutrašnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine. Na dnevnom redu sjednice bit će pretvaranje sedam Holdingovih podružnica u trgovačka društva nakon čega bi, kako se sve više nagađa u javnosti, mogla uslijediti i privatizacija tih društava.

Pročitajte i ovo ZET-ovi autobusi Veća materijalna prava ZET, Holding i sindikati potpisali kolektivne ugovore: "Cilj je bilo pokazati da Grad cijeni radnike" Slika nije dostupna 'Na štetu građanima' SAMOSTALNI SINDIKATI BANDIĆU 'Smjene u Upravi Holdinga bile bi političke'

>> Svi žele biti direktori u ZG Holdingu: Za 21 mjesto se prijavilo čak 737 osoba!

Riječ je o sedam podružnica i to: AGM, Čistoća, Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo, Robni terminali, Stanogradnja, Tržnice te Vodoopskrba i odvodnja (VIO). VIO je podružnica koja po zakonu mora postati trgovačkim društvom u gradskom vlasništvu.

Zamoljen da komentira neslaganja u Upravi Holdinga oko te teme, Bandić je ocijenio dobrim što svi ne razmišljaju isto. 'Nismo u Sjevernoj Koreji', kazao je. Ustvrdio je kako je očigledno netko od sedam članova Uprave ostao u manjini, napomenuvši da će se to događati i ubuduće, ali da je važno da se ne odustaje od zacrtane politike. Podsjetio je i da je plan restrukturiranja naručen još 2007. od zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

'Počeli smo pripremati podružnice za izlazak na tržište i sindikati se nemaju čega bojati jer smo tu partneri', poručio je Bandić. Osvrnuo se na neke tvrdnje da će 'sve prodati Imoćanima', rekavši kako bi mogao prikupiti dosta novaca u svoju zakladu kad bi tužio sve one koji to govore.

Istaknuo je da će sve ići na javni natječaj te da ne isključuje ni mogućnost radničkog dioničarstva. 'Ništa nećemo raditi preko noći ni ispod stola', kazao je Bandić.

Na upit novinara hoće li 'Čistoća' ići u javni natječaj na sličan način kao što je tvrtki 'Dobra reklama' odobreno postavljanje i oglašavanje na kantama za smeće u gradskom središtu, Bandić je odgovorio da je šokiran i da na takva pitanja ne može odgovarati ozbiljno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene