Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč odbijanju

Bandić: Ne odustajem od kupnje stanova za osobe sa 100-postotnim invaliditetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je rekao da ne odustaje od namjere da Grad Zagreb osigura 20 stanova za osobe sa 100-postotnim invaliditetom iako je zagrebačka Gradska skupština na prošloj sjednici odbila prijedlog poziva za iskazivanje interesa radi kupnje takvih stanova.

Na skupštini je tada rečeno kako bi bilo najbolje da se stanovi za osobe sa 100-postotnim invaliditetom osiguraju u Sopnici-Jelkovcu gdje stanove ima Zagrebački holding. 'Ondje nema stanova prilagođenih osobama s invaliditetom i potrebni su veliki radovi da bi se prilagodili propisanim uvjetima (iz Pravilnika o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom)', kazao je Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi i izrazio čuđenje takvom skupštinskom odlukom.

'To je neviđeno, ne mogu vjerovati da se to politizira. Osigurali smo u gradskom proračunu sedam milijuna kuna za kupnju stanova i Gradska skupština je to prihvatila, a sada odbija naš prijedlog. To mogu samo oni koji su bez srca, bez duše i bez razuma', kazao je Bandić. Dodao je da je u nadležnom gradskom uredu dosad prijavljeno 38 osoba sa 100-postotnim invaliditetom koji traže pomoć Grada za stambeno zbrinjavanje. Naglasio je da neće odustati odustati od kupnje stanova i da ima rješenje za to i najavio da Grad sljedećeg tjedna ide u raspisivanje natječaja na kojem će stanove do milijun kuna kupovati pojedinačno.

Pročitajte i ovo Stigao na vještačenje pa ostao na ulici (Foto: Facebook) SRAMOTA U ZAGREBU U kolicima stigao na vještačenje, ali ostao je na ulici jer "portir ne smije napustiti radno mjesto ni dati ključ od platforme..." Zapošljavanje osoba s invaliditetom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Neispunjavanje kvota Neizvjesna budućnost osoba s invaliditetom: Mnogi poslodavci koji su ih dužni zaposliti radije plaćaju kazne

>> VIDEO Bandić podrignuo na mikrofon

'Oni koji ponude najpovoljniju cijenu za stan, oni će nam ga i prodati', kazao je i naglasio da će za tri mjeseca smjestiti 20 100-postotnih invalida bez isključivanja Zagrebačkog holdinga kao potencijalnog ponuđača stanova ako udovolji cijeni i svim uvjetima. 'Moguće je da gradonačelnik to radi zbog predizborne kampanje, a moguće je da sam odgovoran i za Stožer za obranu Vukovara i za veliki prosvjed sindikata na Jelačić placu. Što da radim protiv toga i kako da se branim?', upitao je Bandić.

Na upit novinara osvrnuo se na obećanje SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Rajka Ostojića da će, bude li izabran, smanjiti prirez. 'To očekujem od kolega iz SDP-a već sad jer imaju većinu u Gradskoj skupštini. Tko ih priječi u tome? Samo neka odmah kažu kome će uzeti da namaknu manjak. To ne znaju', rekao je Bandić. Takvi su hrabri kad su u zatvorenom prostoru, a kad dođu među ljude ponašaju se kao amebe, dodao je.

Upozorio je i da se u idućih dva mjeseca mogu očekivati svakojaka obećanja, od besplatne frizure dvaput tjedno do besplatnog komunalnog doprinosa i iznajmljivanja poslovnih prostora za jednu kunu. 'Sve će obećati, a tako neodgovorno mogu pričati jer to nikada neće provoditi, no ja moram paziti što pričam. Sučeljavati se s njima neću. Jedini s kojima se sučeljavam već 12 godina su moji sugrađani, a tako će biti i ubuduće', uvjeren je Bandić. (Hina)

p>DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene