Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Cijena? Ne zna se...

Bandić najavio novi projekt: Sljeme će dobiti jezero!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sljeme će dobiti jezero! Izgradnju jezera, u godini besparice, najavio je gradonačelnik Milan Bandić. Tako planira spasiti Snježnu kraljicu. Odakle mu novac i koja je uopće cijena - nije otkrio.

Kerumov Isus na Marjanu. Bandićevo jezero na Sljemenu. Glasovi se daleko čuju a skica - nigdje.

Pročitajte i ovo Sljemenska žičara - 4 TEHNIČKI PREGLED 4. OŽUJKA ''Umjereni optimist'' Milan Bandić najavio kad bi se mogla konačno otvoriti sljemenska žičara Skijanje Za sada nema odluke Na Sljemenu zimska idila počela, turisti stižu, čeka se dozvola Stožera: "Ne vidim nijedan razlog zašto se ne bi dopustilo skijanje za školarce"

'Ukoliko dobijemo potrebne papire kroz prostorno-plansku dokumentaciju, osigurat ćemo sredstva iduće godine, da se to jezero konačno napravi', najavio je zagrebački gradonačelnik.

Bitka za sljemensko jezero vodi se dugo - pune tri godine. Što se duže čeka, upitnija je Snježna kraljica. Možda se zato iz usta gradonačelnika najviše dozivalo Boga. 'Bog nas je mazio, išao nam je na ruku...'.

Za umjetni snijeg trebaju barem tri dana s temperaturom ispod nule i velike količine vode. Da tradicija sljemenskog slaloma ne bi ovisila samo o sreći, Božjoj pomoći i vremenskim prilikama - potrebno je jezero, kažu stručnjaci.

'To daje sigurnost, garanciju da će utrka, što se nas tiče, ići u nedogled', kazao je skijaški stručnjak Reno Fleiss.

'To jezero nije samo za utrku, ono daje garanciju produžetka skijaške sezone za 30-ak dana', dodao je direktor hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek.

'Ima jedna poslovica, parafrazirat ću odnos prema vodi i jezeru na Sljemenu - Bolje se roditi bez jezera na Sljemenu koje nam treba, nego bez sreće, ali je dobro da imamo jedno i drugo. Imali smo sreće sedam puta, Bog nas je mazio, ali je bolje da imamo i jezero i sreću i da je Bog s nama', zaključio je Bandić.

I protupožarna zaštita ide u prilog jezeru. O cijeni se još ne govori. No, zna se da bi izgradnja dodatnog jezera znatno snizila troškove utrke sa sadašnjih 23 milijuna kuna i produžila skijašku sezonu koja bi popunila gradski proračun.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene