Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi vidjeti kvalitetu i nedostatke

Bandić na biciklu obišao dva novozagrebačka gradilišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas dva novozagrebačka gradilišta, a kako bi se osobno uvjerio u kvalitetu i nedostatke biciklističkih staza u Zagrebu, obišao ih je na biciklu.

Na gradilištu nogometnog igrališta NK Gavran u zagrebačkome naselju Laništu Bandić je rekao kako u tom naselju živi oko 70 posto braniteljske populacije te kako je red da i oni dobiju 'zonu mira i športski objekat' koji neće prezentirati samo to naselje, nego i Zagreb. 'To je mali obol braniteljima ovdje za sve što su dali za Hrvatsku', rekao je Bandić.

Tehnički direktor u Zagrebačkom holdingu podružnice Zrinjevac Jure Leko izvijestio je da će radovi na nogometnom igralištu biti završeni krajem rujna, a investicija je vrijedna oko 1,9 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila



Na novinarsko pitanje kako je zadovoljan s biciklističkim stazama u Zagrebu, zagrebački gradonačelnik odgovorio je kako je u posljednjih 12 godina uređeno oko 250 kilometara biciklističkih staza. Smatra kako još treba napraviti biciklističke staze na raskrižjima Avenije V. Holjevca, Hrvatske bratske zajednice i Avenije Dubrovnik sve do rotora. Najavio je da će se tijekom rekonstrukcije rotora riješiti i biciklističke staze.

Gradonačelnik Bandić obišao je i radove na izvanrednom održavanju dionice Remetinečke ceste od Savskoga gaja XIII do Ulice dr. Luje Naletilića u dužini od 525 metara, a voditelj odjela za javne ceste grada Zagreba Zoran Jurić izvijestio je kako će radove, vrijedne oko dva milijuna kuna, završiti do početka školske godine. Dodao je kako će se time ta prometnica sasvim urediti budući da je prije desetak godina rekonstruirana dionica od rotora do Savskoga gaja XIII, a 2009. raskrižje Remetinečke ceste, Ulice dr. Luje Naletilića i Remetinečkoga gaja u sklopu uređenja prometnica oko Arene.

Gradonačelnik Bandić obišao je i djecu koja razmjenjuju školske udžbenike ispred Inine upravne zgrade, a tom je prigodom rekao da će od danas do početka školske godine na tom području osigurati prisutnost komunalnog redara, vodu te zahod. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene