Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Gradske skupštine

Bandić mora dati izvješće o isplatama eko-renti Jakuševčanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradska skupština, uoči sutrašnje izvanredne sjednice, od Milana Bandića zatražila je izvješće o dosad isplaćenim sredstvima Jakuševčanima za ekološku rentu.

Odbor za kontrolu zagrebačke Gradske skupštine je zaključkom podržao i sistematske i sustavne mjere poboljšanja kvalitete života i zaštite okoliša u gradu Zagrebu, a posebno zbrinjavanja otpada te zakonski utemeljena rješenja za obeštećenja onih koji od sadašnjeg stanja imaju štetu.

Suzdržana je oko sva tri zaključka bila zastupnica HDZ-a Margareta Mađerić.

Zastupnik Jurica Meić (SDP) rekao da su dobili dopis iz Gradske uprave kojim se od njih traži da prosvjednici s Jakuševca nazoče sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine, te rekao kako to pokazuje da sve što se događalo na Jakuševcu nije slučajno već je, kazao je, gradonačelnik Bandić to iskoristio za skupljanje bodova u svojoj predizbornoj kampanji.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja - 2 Pjesme i slogani Grmoja o sloganu Mosta koji je isti kao i Vučićev: "Imamo možda samo jednu poveznicu" Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković?

>> Jakuševčani deblokirali ulaz na smetlište: Problem su isplate eko-renti ispod stola?

S time se slaže i predsjednik Odbora Josip Kregar kazavši da je riječ o jednom predizbornom manevru. Javnost to dosta dobro vidi, a naša je dužnost da to i kažemo, dodao je.

'To je jedan predizborni trik u kojem se barata s time da nenadležna tijela donose odluke, a da nadležna tijela ne rade ništa i naravno, da onda nitko ni za što ne odgovara, a da se poeni stječu na račun gradskog proračuna u kojem svi građani Zagreba sudjeluju', rekao je.

Dodao je kako se ne smije dopustiti diskriminacija građana Zagreba prema mjestu njihovog boravka te krajnje neprihvatljivim ocijenio zahtjev Jakuševčana za držanjem domaćih životinja na tom području.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene