Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavko Kojić o gradonačelniku

Bandić moli Boga: 'Želim što prije raditi svoj posao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za financije Slavko Kojić ocijenio je u četvrtak kako nije bilo nikakvog razloga da Milanu Bandiću bude onemogućeno obnašati gradonačelničku dužnost, te da u tom smislu gleda i na davanje punomoći za obnašanje te dužnosti Bandićevoj zamjenici Vesni Kusin, odnosno oduzimanje Sandri Švaljek.

"Znam samo jednu stvar - da je gradonačelnik Milan Bandić i da moli Boga da čim prije dođe u Grad i da radi svoj posao", izjavio je Kojić novinarima u Gradskoj skupštini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pohvalila Švaljek Kusin: Spremna sam preuzeti najvažnije funkcije u gradu Slika nije dostupna Nakon odluke o punomoći 'Bandićev potez je očekivan, no način je sramotan i nedopustiv'

Po njegovu mišljenju, postoje sve zakonske osnove za to što je Bandić punomoć za vođenje grada sa Sandre Švaljek prenio na Vesnu Kusin, i to "zbog toga što nije bilo nikakvog razloga da ga se ukloni s mjesta gradonačelnika jer on je prvo to 'ex lege'".

'Bandićev potez je očekivan, no način je sramotan i nedopustiv'

"Nema razloga da bude onemogućen u rađenju svog posla, kamoli da iz tog razloga uopće daje punomoći, a još manje da se nekome daje zvanje obnašatelja dužnosti gradonačelnika koji 'ex lege', dakle po zakonu, može nastupiti jedino istekom pola mandata. A to je zvanje dodijeljeno prije isteka pola mandata i to je izvan svih zakonskih okvira i normi", poručio je Kojić.

Upitan je li se možda Bandić uplašio kadrovskih promjena u Gradskoj upravi koje je najavila Švaljek kao dosadašnja obnašateljica dužnosti gradonačelnika Sandra Švaljek pa joj je zato uduzeo punomoć, rekao je kako to treba pitati Bandića, a na upit je li se on (Kojić) uplašio, odgovorio je: "Čovjek se uvijek boji ako je odgovoran prema poslu, da netko kritički sagledava njegov rad".

"Da bi nekoga mijenjali morate mu dokazati da ne radi kako treba i onda opet ide procedura utvrđena zakonom. Ona nažalost traje, ali nekoga da bi se maknulo mora se dokazati da ne radi kako treba i nakon toga provoditi natječajni postupak", rekao je Kojić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene