Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić: 'Gradnja Arene počinje 20. srpnja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradnja Arene Zagreb započet će 20. srpnja na Laništu, najavio je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prilikom prvog predstavljanja Arene Zagreb, budućeg simbola Zagreba i zajedničkog projekta Grada, Vlade RH i tvrtki Ingre i TriGranita u palači Dverce.

Arhitekt Alan Leo Pleština, koji predvodi tim arhitekata iz tvrtke UPI-2M, je istaknuo da će to biti višenamjenska dvorana za sportska, ali i kulturna, zabavna i poslovna događanja, s kapacitetom od 15.200 sjedećih mjesta, uključujući teleskopske tribine, a kad se tome pridodaju stajaća mjesta u parteru, moći će primiti i do 25.000 posjetitelja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom Slika nije dostupna Bandić nezadovoljan prijedlogom ugovora o gradnji 'Arene Zagreb'

Dodao je da će osim rukometa, Arena biti namijenjena za košarku, mali nogomet, boks, atletiku i brojne druge sportove te velike koncerte i kongrese.

Arena će sadržavati i popratne ugostiteljske sadržaje,
poslovno-komercijalne sadržaje, malu dvoranu za treninge sportaša te prostorije za klubove i upravu i garderobe.

Parkirališno-garažni prostor u Areni Zagreb moći će primiti 926 automobila, a 38 mjesta bit će rezervirano za autobuse, rekao je Pleština i dodao da će prometnoj protočnosti doprinijeti denivelirano raskrižje na Laništu.

Predsjednik uprave Ingre Igor Oppenheim je kazao kako će nastojati da za 15 mjeseci "suvremeni sportski hram" bude dovršen. "Imamo kratak rok za gradnju, ali to nam je izazov na kojeg ćemo znati odgovoriti", rekao je Oppenheim i dodao da je ukupna vrijednost Arene Zagreb 87 milijuna eura.

Izvršni direktor TriGranita Lorant Kibedi Varga je napomenuo kako je ta tvrtka odlučila 10 posto od svog razvojnog portfelja od 8 milijardi eura investirati u u projekte, prije svega Arenu Zagreb, od čega će, navodi i Grad Zagreb imati dugotrajnu korist.

Grad i Vlada će po ugovoru (u omjeru 50:50) plaćati godišnji najam Arene Zagreb od 7,5 milijuna eura, naveo je Milan Bandić.

Na novinarski upit o popratnoj komunalnoj infrastrukturi koju će graditi i financirati Grad Zagreb, Bandić je odgovorio da će, osim prilaznih prometnica i denivelacije rotora na tri razine, Grad u okolici realizirati i veće projekte poput nove Remize, Termi Zagreb, kao i dovršetak Sveučilišne bolnice u Blatu.

Ondje će biti izgrađen i novi trgovački centar, a Oppenheim je
najavio da će s početkom Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. biti dovršen prvi dio tog centra.

Zahvalivši predstavnicima Vlade, investitora i graditelja, Bandić je posebnu poruku uputio i hrvatskim rukometašima bez čijeg uspjeha Hrvatska i Zagreb ne bi ni mogli biti domaćinima Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. te najavio gradnju Hrvatskog rukometnog doma na Sveticama za 5.000 posjetitelja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene