Milan Bandić (Foto: Facebook/Milan Bandić)
Milan Bandić (Foto: Facebook/Milan Bandić) Foto: Facebook/Milan Bandi?

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je tijekom predstavljanja ovogodišnje humanitarne utrke Terry Fox Run dao besmislenu izjavu koja se ubrzo počela širiti društvenim mrežama.


Nakon što se pohvalio kako je i sam nekoliko puta sudjelovao u utrci, Bandić je poručio:

Vezani članci Građani o epidemiološkim mjerama Građani su svjesni da situacija nije dobra i da su brojke zastrašujuće: "Apeliram na sve mlade da nose maske i da pregrme ovaj period" Milan Bandić Bandić se obrušio na mjere Stožera: "Ovo je mogao donijeti samo netko tko se ponaša kao da ima ular pa ne vidi dovoljno široko"

“Da se Terry Fox Run probudi, ja mislim da bi on zapjevao pjesmu sa mnom ‘zajedno smo rasli grade ja i ti, odnosno Terry Fox Run utrka u Zagrebu i ja”.

Inače, Terryja Fox mladića je, koji je oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao ‘Maraton nade’.

Dvadeseta humanitarna trka Terry Fox Run ili Maraton nade održat će se na Jarunu 29. rujna, a sav prikupljeni novac bit će doniran Institutu Ruđer Bošković za znanstvena istraživanja u borbi protiv raka.

Izjavu pogledajte u priloženom video s početkom od 23. minute.