Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Španjolci imali sreću u nesreći

Balon pao u more, tri Španjolca spašena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica Španjolaca nakon pada balona u more spasila je oko 15.20 brodica pomorske policije oko 11,5 nautičkih milja sjeverozapadno od Brijuna, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Potragu je koordinirala Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci, a u potrazi su sudjelovale brodice lučkih ispostava Rovinj i Poreč te Nacionalnog parka Brijuni.

Pročitajte i ovo Spašavanje Jezerski vrh - 4 Kobno planinarenje Detalji stravične nesreće u Albaniji: Poginula hrvatska znanstvenica, 10 sati trajala je akcija spašavanja preostalih planinara Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore"

Popodne oko 14.20 sati Lučka kapetanija Pula dobila je obavijest od Nacionalne središnjice da se balon s putnicima nalazi 14 nautičkih milja sjeverozapadno od Brijuna na tisuću metara visine i da gubi visinu. Tu je obavijest Nacionalna središnjica primila od Hrvatske kontrole zračne plovidbe iz Zagreb. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Kvar GPS-a

Trojica Španjolaca uputila su se balonom iz talijanskog grada Bolzano prema Španjolskoj, ali im se pokvario GPS uređaj te su ih zračne struje nosile prema Jadranu. U kontaktu s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe Španjolci su rekli da će se pokušati održati u zraku, no da im je potrebna pomoć.

Balon potonuo

U međuvremenu je Nacionalna središnjica već pokrenula potragu koja je sretno okončana, a brodica Ispostave Poreč nakon toga je još pretražila područje te u 16.15 sati javila da ništa nije pronašla na morskoj površini. Balon je potonuo, a onečišćenja mora nema. Trojica Španjolaca prevezeni su u luku Pula, gdje su dali izjavu u lučkoj kapetaniji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene