Milan Bandić
Milan Bandić Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Pixsell

Građani okupljeni u inicijativu "Zagreb te zove" žele gradonačelniku iskazati općenito nezadovoljstvo vođenjem grada jer smatraju da gradonačelnik nije dorastao aktualnoj kriznoj situaciji.


Građanska inicijativa "Zagreb te zove" organizira u petak u 19 sati prosvjed protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića pod nazivom "Odstupi, kriv si, dosta je" te poziva građane da izađu na prozore i balkone i uključe se u novi u nizu prosvjeda protiv gradonačelnika.

Vezani članci Prosvjed protiv Bandića lupanjem po loncima Tomislav Tomašević: Večeras lupamo loncima protiv Bandića Balkonski prosvjed u Zagrebu protiv Milana Bandića ''Dosta je!'': Novi poziv na balkonski prosvjed protiv Milana Bandića

Prosvjed će trajati pet minuta, a sve što prosvjednici trebaju učiniti jest da na svoje balkone i prozore stave prosvjedne plakate te točno u 19 sati počnu lupati loncima, poklopcima i zviždati zviždaljkama.

Na taj način inicijativa želi gradonačelniku iskazati općenito nezadovoljstvo vođenjem grada, jer smatra da gradonačelnik nije dorastao aktualnoj kriznoj situaciji s obzirom na nedavni potres i pandemiju koronavirusa.

Na njihov poziv na prosvjed na Facebooku je dosad odgovorilo 3300 ljudi, među kojima je "lupanje loncima" potvrdilo 1400, a zainteresirano ih je 1800.

"Bahatost i bezobrazluk dosegli su vrhunac. U ovim teškim vremenima kada volonteri, udruge i inicijative rade od 0 do 24 kako bi pomogli svome gradu, kvazigradonačelnik mu okreće leđa", stoji u pozivu građanima.

"Samouvjeren u činjenici da su zabranjena javna okupljanja, ruga se stanovnicima grada koji nije nikada volio ni poštovao. Osim što se na njemu obogatio", dodaje se.

Građane stoga pozivaju da uzmu zviždaljke u ruke i stave transparente na balkone i prozore.

"Neka nas čuje i on i vladajući, koji s obzirom na krizno razdoblje mogu gradonačelnika smijeniti s dužnosti. Odstupi, kriv si, dosta je! Ti si najgora elementarna nepogoda koja je zadesila Zagreb", poručuju gradonačelniku iz inicijative.

Budući da javna okupljanja i govori trenutačno nisu mogući, Inicijativa objavljuje videosnimke izjava podrške, među ostalima i HNS-ova gradskog zastupnika Tomislava Stojaka, SDP-ova gradskog zastupnika Mateja Mišića, arhitektice Marine Pavković, glumca Damira Šabana, komičarke Marine Orsag, gradskih zastupnika Marka Torjanca i Tomislava Tomaševića (Zagreb je naš). (Hina)