Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak suđenja

Balističar: Gudurić je i po mraku snajperom mogao likvidirati Pukanića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon ljetne stanke nastavljeno je suđenje za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franića.

U prvom danu nastavka suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu nakon stanke, u sudnici je govorio sudski vještak i svjedok koji je optuženom Bojanu Gudurić iznajmio stan u Palmotićevoj ulici. Svjedok je pred sutkinjom Ivanom Kršul rekao kako je stan iznajmio za 600 eura, krajem prošlog ljeta. Rekao je kako se tri puta sastao s čovjekom, koji bi mogao biti Bojan Gudurić, no koji mu se predstavio lažnim imenom Franc Kajzer. Taj je stan korišten za praćenje Ive Pukanića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Matanićev iskaz zakonit Gudurić pokušao zabraniti odvjetniku da govori Slika nije dostupna Ubojstvo Pukanića Gudurić se ne osjeća krivim

Na pitanje sutkinje Ivane Kršul vidi li tu osobu u sudnici svjedok je kazao da bi to mogao biti optuženik u bijeloj majici, nakon čega je u zapisnik uneseno da je Bitunjac prepoznao Bojana Gudurića. Svjedok je u sudnici prepoznao i optuženog Amira Mafalanija, kao osobu koja je jednom s Gudurićem došla u razgledavanje stana u neposrednoj blizini Županijskog suda, ali i redakcije tjednika Nacional u čijem je dvorištu podmetnutom eksplozijom ubijen Pukanić i njegov suradnik Niko Franjić.

U sudnici je rezultat vještačenja iznio sudski balističar, koji je već prije govorio o snajperu pronađenom u policijskim pretragama. Na spomenutom oružju pronađeni su otisci prstiju Bojana Gudurića, a optužnica kaže kako je to trebao biti rezervni plan ukoliko Ivo Pukanić ne bude smaknut eksplozijom. Balističar jer zaključio da bi meta snajperom mogla biti likvidirana usprkos činjenici da je noć. Naime, uz brojna ispitivanja i razgovore s proizvođačem oružja, balističar je zaključio da je za pucanje iz takvog snajpera potrebna minimalna svjetlost, koja je na ulici prisutna od gradske rasvjete.

>> Slučaj Pukanić: Ipak novo telekomunikacijsko vještačenje

>> Bivši ravnatelj 'Politike': Jocića nikad nisam čuo da spominje Pukanića

Nastavak suđenja zakazan je za 8. rujan, kada će se obznaniti novo telekomunikacijsko vještačenje. .Za ubojstvo Pukanića i Franjića u Zagrebu se od 3. veljače vodi sudski postupak protiv Roberta i Luke Matanića, Amira Mafalanija, Slobodana Đurovića i Bojana Gudurića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene