Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv iz Uprave

Balenović: Vraćam se u Inu, ali ne napuštam Zviždače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zviždačica Vesna Balenović, koja je zbog prijave korupcije u Ini dobila otkaz, čini se, ponovno se vraća u tvrtku. Predsjednik Uprave Ine Davor Štern potvrdio je da se o tome vode pregovori.

Balenović nam je u telefonskom razgovoru rekla kako se sa Šternom čula prije desetak dana, a informaciju o pregovorima Ine i Balenović o njezinom povratku potvrdio nam je i sam predsjednik Uprave Štern.

Pročitajte i ovo Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom" Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

>> Oslobođena optužbe: 'Ovo je kao Santa Barbara'

'Razgovaramo još o tome, dobra volja postoji. Premijerka je dala tome svoju punu podršku ja bi rekao možda čak i inicijativu. Gospođa Balenović je žrtva jednog nepravednog sustava koji je djelovao protiv nje', rekao je Davor Štern.

'Veseli me poruka da me se poziva nazad u Inu', Kaže Balenović i dodaje da je taj povratak blagoslovila i sama premijerka Jadranka Kosor.

Balenović nam je rekla i kako bi se u Inu trebala vratiti na radno mjesto razvoja antikoruptivnog programa, ali ističe i kako je to zasad samo načelan dogovor te da radno mjesto treba još precizno definirati. Napomenula je i još jedan uvjet.

Ured udaljen od sjedišta tvrtke

'Ako se i vratim u Inu, htjela bih da moj ured bude dislociran od zgrade Ine', poručila je. Iskustvo zviždačice, kaže, naučilo ju je da ljudi koji prijavljuju korupciju unutar kompanija i tvrtki, žele biti diskretni i ne privlačiti pažnju, a dislociran ured služio bi upravo u tu svrhu.

Na kraju je poručila kako udrugu Zviždač neće napustiti. Povratak u Inu očekuje najkasnije do petka idućeg tjedna. Naime, pregovori s Inom počet će u ponedjeljak, a trajat će najkasnije do petka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene