Pod visokim pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, "Bal Crvenog križa Grada Zagreba 2019." održat će se u subotu 14. prosinca 2019. u 20 sati u Kristalnoj dvorani hotela Westin.

Galerija


Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb od 1878. godine pa sve do danas svakodnevno pomaže starijim i nemoćnim osobama, socijalno osjetljivim skupinama i svim onim građanima kojima je pomoć potrebna. Kroz povijest, donacije su prikupljali i donosili građani, tadašnja gradska vlast i razni anonimni donatori iz inozemstva.

Vezani članci Mirka Jozić Bivša Bandićeva pročelnica tužit će Tomaševića nakon optužbi o čuvanju praznih stanova i poslovnih prostora Milan Bandić Nelogičnosti u iznajmljivanju zagrebačkih poslovnih prostora: "Zagreb je u 20 godina izgubio 200 milijuna kuna"

Gospodin Branko Beltram, ravnatelj Crvenog križa grada Zagreba od 1976. – 1991. godine, uveo je novi način prikupljanja sredstava za pomoć socijalno ugroženim sugrađanima - društveno kulturna događanja kao što su aukcije umjetnina, donatorske večere i razne humanitarne priredbe.

Godine 1984. održan je novogodišnji dobrotvorni koncert Crvenog križa Grada Zagreba, čime započinje ideja o uvođenju donatorskog bala. Svake godine bal je dobivao na svom značaju. Broj uzvanika i donacija povećavao se sve do 1990. godine kada je tradicija, zbog Domovinskog rata, prekinuta.

Humanitarno ozračje 

Bal Crvenog križa Grada Zagreba 1990. godine – posljednji bal 20. stoljeća, održao se u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade gdje su uzvanici, uz prigodan program, sudjelovali u aukciji umjetnina.

Humanitarno ozračje privuklo je uglednike tog vremena, a cjelovečernji program započeo je govorom predsjednika Skupštine Crvenog križa Grada Zagreba g. Đure Račića, potom je uslijedio koncert orkestra Hrvatskog glazbenog zavoda, svečana večera i otvorenje bala.

Donacije su se prikupljale za socijalno ugrožene građane Grada Zagreba: samohrane majke, obitelji s većim brojem malodobne djece, za starije i nemoćne i sve one kojima je pomoć potrebna.

Vraćanje tradicije

Tradicija održavanja donatorskog bala oživljena je 2017. i 2018. godine. Pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića, ovaj humanitarni događaj privlači visoke dužnosnike, umjetnike hrvatskog glumišta, poznate glazbenike, profesionalne sportaše i mnoge druge.

Sredstva prikupljena na balu 2017. godine utrošena su za kupnju kombi vozila za potrebe prijevoza osoba s intelektualnim i tjelesnim oštećenjima koji su korisnici socijalnih usluga poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške u Gradskom društvu Crvenog križa Zagreb, a sredstva prikupljena na donatorskom balu 2018. godine namijenjena su opremanju Logističkog centra Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.

Donatorski bal 2019. godine

Uz zvuke Zagrebačke filharmonije, uzvanike će kroz večer voditi ugledni moderatori, šarmantna Antonija Mandić te omiljeni televizijski i radijski voditelj Frano Ridjan. Za dobru zabavu pobrinut će se mladi i talentirani glazbenici, Damir Kedžo i Jelena Žnidarić Zsa Zsa.

Kvalitetnom produkcijom, uglednim moderatorima, plesnim umjetnicima i sjajnim muzičkim programom Zagrebačke filharmonije, svim uzvanicima bala biti će omogućena nezaboravna humanitarno-plesna večer.

Sredstva prikupljena na balu namijenjena su za opremanje Interventnog tima Gradskog društva Crvenog križa Zagreb koji djeluje u kriznim situacijama i u slučaju elementarnih nepogoda kao podrška i pomoć svim građanima Grada Zagreba, navodi se u priopćenju Crvenog križa Grada Zagreba.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju