Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Možda nisu znali'

Bajs o crnim fondovima: HDZ-u nije lako!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar turizma Damir Bajs izjavio je, zamoljen da prokometira napise o tajnim računima u HDZ-u, kako vjeruje da kolegama u HDZ-u nije lako.

'Mi smo uoči izbora i takve naslovnice sigurno ne pomažu', ocijenio je Bajs dodajući kako se 'to tek treba potvrditi na sudu'. 'Pred nama su tek vremena kada pravosudni organi moraju potvrditi što je istina i ne treba ulaziti u presumpcije o tome tko je za što kriv', rekao je Bajs.

'Ovo je samo presumpcija, tako da oni niti mogu niti trebaju negirati nešto što možda nisu niti znali', naglasio je dodajući kako 'hoće li oni donijeti neke radikalnije odluke ili ne, ovisi upravo o njima'. Političke odluke mora donijeti sam HDZ, ustvrdio je Bajs.

Upitan štete li posljednji događaji vladajućoj koaliciji, Bajs je rekao kako su pred kraj mandata. 'Mi smo završili mandat koji su nam prije četiri godine ljudi dali. Mi, govorim u ime HSS-a, moramo dati ono što smo radili u te četiri godine, neke dobre stvari kao što je ulazak u NATO ili što je ulazak u EU, ali naravno i podnijeti račune za ono što eventualno i nije bilo tako dobro', poručio je Bajs nakon sjednice Vlade.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković, upitan o 'prljavom novcu u HDZ-u' poručio je novinarima 'pustite priče". O tome mislili li da li je bilo crnih fondova, Čobanković je kratko ustvrdio: 'U stranci ne'.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta upitan o medijskim najavama o podizanju optužnice protiv HDZ-a, rekao je kako se ne boji optužnice protiv HDZ-a. 'Mislim da ne može doći do toga, nema razloga', izjavio je Kalmeta nakon sjednice vlade. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene