Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska je, prema najavama ministra Damira Bajsa, na najboljem putu da ova turistička sezona bude rekordna. Očekuje se milijun turista više koji dolaze organiziranim aranžmanima, a ukupna brojka mogla bi prijeći optimističnih 11 milijuna gostiju. Suradnja s njemačkim Air Berlinom samo je jedan od načina povećanja turista u pred i posezoni.


Potpis, stisak ruke, i Nijemci se vraćaju na Jadran! Uz 200.000 eura težak ugovor, gužvu na hrvatskom nebu od 34 leta na tjedan, na krilima Air Berlina doletjet će gotovo 30.000 turista više. 'Dobre najave su bile za glavnu sezonu, za Uskrs, ali nisu bile dobre najave za ukupnu predsezonu. Mi smo stoga kroz ove mjere odlučili dovesti turiste kad su najpotrebniji - u predsezoni i posezoni', kazao je Bajs. 'Mislim da pomoću ove suradnje možemo podignuti svijest o ljepoti Hrvatske među turistima i povećati promet', dodao je Christian Lesjak iz Air Berlina.

Vezani članci Gužve u Hrvatskoj - 1 Gužve ne prestaju: ''Nismo ovo očekivali, za sada smo prezadovoljni'' Odette Sapač, direktorica TZ Rovinj Istarski šampion turizma noćas će prijeći dva milijuna noćenja: ''Vratili smo se na vrijeme kada se tražio krevet više''

I to, tri puta više turista. Potpisanim ugovorima i zaključenim rezervacijama dogovoren je organizirani dolazak više od 3 milijuna gostiju, milijun više nego 2010. godine. Ukupne brojke kažu - 11 milijuna dolazaka i 57 milijuna noćenja. 'Te dobre najave nas nisu uspavale, nego potaknule da napravimo aktivnosti za uspjeh ove godine', kazao je Bajs.

Zračne luke već vrve strancima. Za one koje su, poput Dubrovnika, zakazale početkom godine, priča će se promijeniti. 'Za ovu godinu je sve nekako u znaku broja 5. Predviđamo rast od 5 posto i ukupan broj putnika u svim zračnim lukama 5,5 milijuna', kazao je Lukša Novak, dopredsjednik Udruženja zračnog prometa.

'Zračna luka Zagreb bilježi porast više od 10 posto u prva tri mjeseca s naznakom da će se taj trend nastaviti', kazao je Tonči Peović, direktor Zračne luke Zagreb.

Iako je ruski Aeroflot odustao od linija za Dubrovnik, ukidanje viznog režima pojačalo je letove iz Rusije. Uz dobre i pravovremene mjere, 85 konkurentskih aviokompanija ovu sezonu čeka gužva i na zemlji i na - nebu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju