Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći put se nije odazvao

Bajramovića će prisilno privesti na suđenje Merčepu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjedok Miro Bajramović bit će u veljači prisilno doveden na suđenje Tomislavu Merčepu za ratni zločin jer se treći put nije odazvao na sudski poziv kako bi svjedočio u tom predmetu.

Sudac zagrebačkog Županijskog suda rekao je danas da će zatražiti Bajramovićevo prisilno privođenje na raspravu, 7. veljače, kada će biti pozvani pripadnici voda "Kiše jeseni" - Silvije Tovor Loža, Jakov Begić, Zovko Surko, Ivica Šustić i Šefče Misini jer su se neki svjedoci pozivali na taj vod.

Pročitajte i ovo Komemoracija na Adolfovcu - 29 ZLOČIN BEZ KAZNE Na Sljemenu otkrivena spomen-ploča za ubijenu obitelj Zec Slika nije dostupna Zločin prije 29 godina Milošević na godišnjici ubojstva obitelji Zec progovorio o velikom problemu: "Preispitajmo kao društvo svoj odnos prema djeci srpske nacionalnosti"

>> 'Čuo sam da s Merčepovom postrojbom na terenu ima problema'

Bajramović je prvi u medijima progovorio o zločinima za koje se tereti Tomislava Merčepa. Ranije nedolaske ispričavao je zbog bolesti, a danas je njegova žena javila da će kasniti zbog vremenskih neprilika, ali se nije pojavio na sudu.

Svjedok Nikola Radojčić iz Kutine posvjedočio je kako po pričanju zna da su merčepovci 1991. godine odveli Vasilija Miletića i njegova sina Milorada, koji su pogubljeni na Bujavici.

Ispričao je da su 1991. kod njega došle dvije naoružane osobe u maskirnim odorama tražiti Miletiće, a jedan od njih je imao zavoj na glavi. Dodao je da je kod njega tada s još nekim prijateljima bio Siniša Miletić, rođaka ubijenih, koji im je otišao pokazati kuću Vasilija i Milorada Miletića, a nakon što se vratio o tome nisu pričali.

Svjedok kaže da zbog zamračenja nije vidio oznake na naoružanim muškarcima kao ni na automobilu "kampanjola" koji su parkirali na cesti ispred kuće.

Po pričanju mu je poznato da su merčepovci odveli i Veljka Stojkovića s kojim je zajedno radio u Petrokemiji, ali da on o tome ništa ne zna.

Tomislava Merčepa tereti se kao zapovjednika pričuvnog sastava MUP-a za odvođenja, pljačku, zlostavljanje i ubojstva srpskih civila sa kutinskog, pakračkog i zagrebačkog područja 1991. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene