Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić izjavio je danas da o istrazi o novcu s tajnih inozemnih računa za financiranje obrane Hrvatske ne može javno govoriti, no da se na tome intenzivno radi, te da je uspostavljena koordinacija svih državnih tijela - policije, Ministarstva financija, Porezne uprave i državnih inspekcija te da se prikupljaju informacije za rekonstrukciju o tijeku novca s tih tajnih računa.


'Kada se utvrde relevantne činjenice izaći ćemo s njima u javnost,' istaknuo je Bajić prigodom potpisivanja Protokola o suradnji Državnog odvjetništva s Ravnateljstvom policije.

Vezani članci Napad nožem, ilustracija 19-godišnjakinja nožem pokušala ubiti 24-godišnjaka: Izbola ga je po trupu i rukama Ukradeni respiratori Odvjetnik osumnjičenog za krijumčarenje respiratora: "Roba je nabavljena legalnim kanalima, a nudila se bez ekstra snižene cijene"

Upitan ima li na tim računima još novca, Bajić je odgovorio da o tome ne može ništa reći.

Na upit bira li Državno odvjetništvo predmete koje će procesuirati, odnosno koja je razlika između slučaja zadarskog odvjetnika Marka Marinovića i krađe glasova na HDZ-ovom Općem saboru, Bajić je rekao kako Državno odvjetništvo postupa sukladno zakonu, a Zakon o kaznenom postupku propisuje kada i u kojim situacijama postupa Državno odvjetništvo. 

'Selektivnog pristupa nema', rekao je Bajić dodajući da se neki slučaj procesuira kada postoji kaznena prijava ili dovoljno argumenata koji govore u prilog da Državno odvjetništvo mora pokrenuti postupak.

Ravnatelj policije Marijan Benko je na novinarsko pitanje o pokušaju terorističkog napada u Zadru odgovorio da je kontaktirana srbijanska policija kao i druge policije te da se još utvrđuje na koji su način osumnjičeni (Nikola Vejna i Tibor Fuer) prešli državnu granicu i ušli u Hrvatsku.

Vejna je u Zadru uhićen s eksplozivom koji se aktivira na daljinu, a u Zadar ga je s područja Gračaca dovezao Fuer. Nakon uhićenja obojici im je određen jednomjesečni pritvor.

Na pitanje ima li što novo u slučaju bacanja bombe na kuću
predsjednika Hrvatskog bloka Ivića Pašalića Benko je rekao kako intenzivno rade na tom slučaju i da u interesu kriminalističke obrade o tome ništa više ne može reći.